Cea mai veche meserie nu mai e la mare cautare?

Despre prostitutie se zice ca e cea mai veche meserie din lume si desi de la an la an s-a constatat o crestere in randul practicantelor acestei meserii se pare ca cel putin aici in insula, conform unui articol dintr-o gazeta locala, o astfel de meserie nu se mai prea cauta fiindca a scazut numarul fetelor de pe strazi si din cluburi de noapte si mai ales numarul acelor sub 25 de ani ce practica prostitutia.

Totusi eu unul cred ca informatia din articolul respectiv este partial corecta fiindca, intr-adevar a scazut numarul fetelor ce stau la coltul strazii sau in cluburile de noapte, dar a crescut numarul curvelor emancipate care si-au dat seama ca in loc sa fie sclavele unui peste pot la fel de bine sa devina un fel de “Dragusence” care sa gaseasca un naiv cu bani multi si minte putina de care sa profite linistite fara sa fie nevoie sa faca mari sacrificii.

Astfel daca pana de curand singura forma de prostitutie consta in bordeluri si coltul strazii, azi lucrurile au evoluat, iar fetele incep sa lucreze de acasa atragandu-si clientii pe site-uri de matrimoniale discret, si in acelasi timp cautand barbatul ideal care sa dispuna de un patrimoniu consistent.

Cele care lucreaza de acasa au ajuns sa se numeasca curve de lux fiindca sunt curate, frumoase, se intretin si de obicei sunt si sanatoase motiv pentru care isi permit sa lucreze cu o clientela exclusivista deoarece au si tarife pe masura.

Dincolo de apartamentele cu jaluzele trase isi exercita profesia majoritatea fetelor sub controlul scrict al proxenetilor si sub intensa influenta a alcoolului sau drogurilor. Spre deosebire de cele putin mai destepte sunt expuse unei serii majore de riscuri in mare parte datorita faptului ca prostitutia nu e legala.

Dar ce sa-i faci Agripinei, fiindca daca nu i-a placut scoala sa aiba si ea o diploma cu care sa se poata angaja sau macar habar de vreo alta profesie decat “vanzatoare la butic” nu prea are de ales deoarece nu mai e nea Nicu’ s-o angajeze sudorita in uzina sau sa culeaga cateceva de pe camp zi de zi.

Probabil ca multe dintre problemele si riscurile la care se expun prostituatele s-ar schimba daca s-ar legaliza fiindca cel putin in acest fel “tinerele” respective ar beneficia de un loc de munca de pe urma caruia poate sa primeasca o asistenta sociala si medicala si bineinteles probabil ca pe masura ce timpul ar trece meseria practicata nu ar mai reprezenta repulsie si dispret.

Legalizarea din pacate e o chestie destul de dificila deoarece exista inca religii care nu pot sa conceapa acest lucru si care sunt cu sute de ani in urma atat in ceea ce priveste mentalitatea cat si practicile fapt pentru care de zeci de ani pierd adepti pe banda rulanta. Ba mai mult de ceva vreme exista niste ONG-uri care militeaza pentru stoparea prostitutiei motivand faptul ca acest fenomen e cauzat de cerere fiindca daca nu ar mai exista cerere pe piata nu ar mai exista si oferta.

Acum nu stiu exact cam ce mananca sau fumeaza cei din ONG-urile respective, insa stiu clar ca se declara feministi convinsi desi prin practicile lor si “doctrina” pe care o sustin ignora faptul ca femeia s-a emancipat, iar feministii sustineau emanciparea femeii. Ori daca s-a emancipat are tot dreptul sa faca ce vrea ea cu viata ei si cu corpul ei. Bineinteles ca emanciparea asta a femeii s-a datorat mai putin dorintei de egalitate in drepturi si mai mult dorintei de egalitate in obligatii, fiindca pana la urma cum sa functioneze capitalismul daca doar barbatii platesc impozite nu?

Revenind la cerere din cate stiu eu atunci cand vorbim de o meserie care se practica de milenii mi se pare absurd sa vorbim ca despre un produs finit. Exista intr-adevar cerere, dar cererea asta are doua cauze principale:

  • Exista barbati care nu sunt in stare sa seduca o femeie cu care sa intretina relatii sexuale ocazional sau sa-si intemeieze o familie sau care de cele mai multe ori au propriile probleme sexuale in urma carora nu pot sa satisfaca o femeie pe care s-o si tina langa ei si astfel apeleaza la sex platit
  • Exista barbati care acasa nu primesc ce le trebuie sau sunt facuti sa se distanteze din trei motive:

  1. Femeia cu care s-au casatorit nu e buna la pat, fapt des intalnit in cazurile de “virgina pana in noaptea nuntii”, noapte in care barbatul constata ca nu prea e compatibil sexual cu nevasta si fapt care a cauzat de fapt inca din cele mai vechi timpuri orientarea spre prostituate;
  2. Femeia, nevasta gaseste mereu ceva mai bun de facut decat sa-i ofere barbatului afectiunea sexuala de care are nevoie. Probabil ca multi sunt deja obisnuiti cu celebrele “ma doare capu”, “n-am chef acum”, “lasa pe maine” etc. fapt ce produce un anume nivel de respingere si frustrare in timp si evident toata tensiunea asta sexuala il face pe barbat sa caute alternative. De cele mai multe ori nu e vina femeii in principiu ci mai degraba a mentalitatii in care a crescut. In anumite tari si religii sexul e un subiect tabu, iar mama o invata pe fata ei ca barbatului trebuie sa-i faca de mancare si sa-i spele hainele, dar nu-i spune si ca acestuia ii trebuie frecvent si afectiune sexuala fiindca un barbat nu-l poti satisface cu un “Te iubesc” sau un buchet de flori;
  3. E cauzat de situatia despre care relata mai in gluma dar cat se poate de serios Vali aici si anume ca dupa casatorie si de multe ori si inaintea ei unele femei nu se mai intretin si-si spun cum canta Carmen Serban “Adio dieta am verigheta“. Nu vorbesc despre femeile bolnave, ci despre femei cat se poate de sanatoase care sunt delasatoare. Femei frumoase foc in pozele de nunta si care 5 ani mai tarziu sunt de nerecunoscut fiindca mereu au avut altceva mai bun de facut decat putin sport zilnic sau periodic in functie de organism sau chiar sex ca pana la urma si ala arde calorii si au ales calea mai usoara si anume sa se infometeze sau sa manace si sa bea toate porcariile si sa ia fel de fel de pastile periculoase doar fiindca au auzit ele ca sunt bune.

Evident ca si in acest caz, ca si in multe altele de altfel inainte sa cautam vinovatii trebuie sa venim cu solutii lucru pe care nici religia si nici ONG-urile nu-l fac fiindca-i mai simplu sa defilezi impotriva si sa arati cu degetul decat sa pui pe foaie si apoi in practica ceva concret.

Probabil ca multe dintre problemele astea s-ar schimba daca prostitutia s-ar legaliza si daca mentalitatea asta de acum 500 de ani cu privire la casatorie si sex ar disparea.