Cât de naivi sunt oamenii

WhatsApp-Image-2022-11-04-at-10.29.04-AM

În primăvară făcusem o rețea de date și aranjasem rețeaua electrică la un local de birouri și fix lângă era un supermarket al unor pakistanezi.

Cum văzuseră ce am lucrat pe acolo pe la local m-au rugat să le pun și lor în ordine niște lumini și prize pe terasă că venea vara și nu aveau bine balansate frigiderele.

Pentru că începuse deja să fie cald la fiecare 30 de minute făceam o pauză de hidratare și mai vorbeam cu ei una alta.

Așa am ajuns să-i întreb cum merge treaba cu supermarketul mai ales că era în prima linie pe faleză.

Mi-au spus că e mult mai bine pentru că se fâsăise pandemia, dar că i-au terminat ăia de la primărie cu restricții și taxe noi așa că se gândeau să închidă acum în iarnă și să plece.

Acolo primăria obliga practic fiecare supermarket să închidă la ora 21:00 dacă avea și alcool la vânzare. Nu pentru că ar dăuna în vreun fel ci ca să facă o favoare ălora cu restaurante care pot să vândă alcool fără probleme indiferent de oră.

Mă rog, manevre tipice mafiei socialiste care i-ar lăsa în pace în schimbul unei taxe de protecție.

Dar, să revenim la oile noastre.

I-am întrebat unde s-au gândit să meargă pentru că prin Europa e cam aceeași mizerie socialistă și peste tot unde ar face un business la nivel de UE s-ar lovi de aceleași metehne birocratice și de aceleași absurdități legale și fiscale.

Mi-au răspuns că în Canada și am rămas oarecum surprins pentru că de când cu Trudeau Canada s-a convertit într-un rai socialist cu cele mai prohibitive legi. Chiar și în pandemie Canada și Noua Zeelandă au fost țările care au luat cele mai absurde și abuzive măsuri din lumea liberă.

Curios din fire i-am întrebat de ce tocmai Canada fără să le spun că eu consider țara aia drept un iad socialist și ca să-mi argumenteze mi-au făcut o căutare pe Google Images cu numele țării și numele lor de familie Singh și mi-au arătat că toți ăia care sunt înrudiți cu ei și s-au dus în Canada au casă mare și mașină mare.

Interesant argument.

Din păcate argumentul în sine și necunoașterea situației politice și sociale din țara respectivă denotă o naivitate cruntă.

E drept că și în SUA și în Canada poți avea o casă mare și o mașină mare atât timp cât ai o carieră viabilă. Dar, când mergi într-un iad socialist pentru o casă mare și mașină mare dai la schimb anumite drepturi și libertăți.

Nu știu dacă ei erau la curent cu treaba asta sau nu, presupun că nu la fel ca mulți alții care decid să plece altundeva fără să se informeze în prealabil de cum e situația pe acolo și cât de viabilă e viața pe acolo.

Rememorând episodul ăsta mi-am adus aminte de altă pățanie cu un cunoscut de-al meu care venise aici să facă chestii fără să se informeze în prealabil în privința flexibilității legislative și a birocrației de pe aici și a plecat la scurt timp dezamăgit pentru că nu putea să facă nimic din ceea ce și-a propus.