Atunci când nu spui toată povestea

image

Am tot citit pe diverse site-uri de știri și bloguri o serie de articole apocaliptice despre soarta ONG-urilor care aparent sunt lăsate fără finanțare de către guvernul ticălos, meschin și incompetent.

Mno, acuma mă știți pe mine. Sunt destul de circumspect atunci când vine vorba de astfel de treburi și prefer să aștept măcar până a doua zi ca să văd dacă apar și alte informații sau replici înainte să-mi asum o poziție pe subiect.

Ăia care se grăbesc să comenteze pe un subiect la modul cel mai subiectiv posibil și cât mai repede cu putință sunt fie postaci, fie fanatici politic și oricum nu văd decât într-o singură direcție.

Așa că la faza asta cu ONG-urile am așteptat să văd cum stă de fapt treaba. Nu aveam dubii în ceea ce priveste guvernul. Sunt convins de cam mult timp că vorbim de un guvern ticălos, meschin și incompetent, dar nu credeam că a tăiat  de capul lui finanțarea ONG-urilor, mai ales datorită faptului că, din câte stiu, ONG-urile primesc finanțări cu ajutorul unor grant-uri europene.

Și așteptarea mea n-a fost în zadar pentru că de curând am citit o știre în care se vorbește despre faptul că UE a început să modifice felul în care se cheltuiește bugetul pentru finanțarea ONG-urilor. Astfel, urmează să crească contribuțiile pentru acele ONG-uri care promovează valorile europene, să se ofere contribuții și acelor instituții care promovează valori europene.

Ori treaba asta înseamnă că acele ONG-uri care militau pentru binele lui Azorel și-l eliberau înapoi pe stradă de îndată ce intrau banii în conturi n-or să mai primească de la UE la fel de mulți bani, sau n-or să mai primească deloc.

Iar ăsta e în definitiv un lucru bun fiindcă prin anumite ONG-uri se fură o grămadă de bani fără ca acele ONG-uri să facă ceva util pentru societate.

Deci rămâne cum am stabilit. De fiecare dată când citiți o știre aveți puțintică răbdare fiindcă s-ar putea ca povestea să fie spusă fără cele mai importante detalii și să fiți de fapt manipulați prin omisiune.

o poză de pe vk.com fără nicio legătură aparentă cu articolul…