S-a modificat schimbarea

După cum probabil ați remarcat deja, m-am apucat să scriu cu diacritice fără să am vreun motiv anume ci dintr-un capriciu de moment.

Câțiva dintre voi mi-au urlat la ureche pentru că nu se vedeau diacriticile bine așa că am schimbat fontul. Ar trebui să se vadă bine acum, chiar dacă mie nu-mi prea place fontul ăsta nou.

Pe lângă asta e musai să vă spun că asta e articolul cu numarul 4999 de aici de pe blog. Următorul ar trebui să fie aniversar. N-am scris eu 5000 de articole ci s-au scris cumulat așa că e meritul tuturor autorilor care au scris aici pe blog.

În altă ordine de idei, m-am apucat să mai fac curațenie pe aici și am început cu ceva ce voiam și trebuia să fac de cam mult timp și anume să sterg link-urile moarte.

Am pus Xenu Link Sleuth la treabă (stiu că voi folosiți probabil Yoast sau Broken Link Checker, dar ambele funcționalități mi se par mizerabile) și am identificat și sters până acum sute de link-uri moarte.

Sincer să fiu mi se pare incredibil cât de mulți bloggeri (și bloggerițe, desigur) s-au apucat să scrie și la scurt timp au abandonat proiectele. Cred că peste 90% dintre cei care au comentat aici pe site de-a lungul timpului și-au abandonat blogul, cel mai probabil fiindcă nu s-au îmbogățit peste noapte din scris.

N-am șters link-urile către blogurile abandonate, dar încă active ci le-am sters doar pe alea care erau efectiv link-uri moarte sau care redirecționau către ceva malware sau spam.

Așa că cei care aveți site activ, chiar dacă nu scrieți foarte des pe el puteți să stați liniștiți ca nu am să vă șterg link-urile. Deocamdată am reușit să evaluez cam jumătate din link-urile de pe site, dar presupun că până la final or sa fie peste 1000 de link-uri șterse.

De îndată ce termin cu link-urile o să mă apuc să șterg și din postari. Știu, n-or să mai fie peste 5000 o perioadă, însă cred că mai am o grămadă de postări irelevante cu o singură poză sau un singur embed și un titlu. Astfel de articole nu mă ajută cu nimic și nici n-au vreo relevanță așa că or sa dispară, iar daca e vreunul care să merite păstrat atunci o să-l mut pe Shorty.

Dincolo de asta, mai e puțin de lucru din punct de vedere al GDPR. Implementarea e OK, dar trebuiesc revizuite putin textele si corectate pe alocuri. Sunt niște informații pe care template-urile folosite le-au omis și care aparent e bine să fie adăugate. GDPR-ul presupune transparență totală din partea firmelor de hosting, a webmaster-ilor și a deținătorilor de site-uri așa că mai avem puțin de muncă și în contextul ăsta.