Ambient de vanzare

Grupul de firme Ambient se pare ca e de vanzare. Ciolan, patronul firmelor, a ajuns la concluzia ca e nevoie de infuzie de capital masiva asa ca de 6 luni negociaza cu suedezii de la EQT (un fond) vanzarea a peste 50% din actiunile Ambient. Se vehiculeaza suma de 150 milioane de euro pentru tranzactie ceea ce inseamna o suma mica. Ce inseamna asta? Poate Ambient a ajuns la un impas in dezvoltare si are nevoie urgenta de investitii financiare pe care doar prin vanzarea unor actiuni le mai poate obtine. De asemenea nu vinde la un competitor din piata ci la un fond. Adica primeste bani, dar politica de piata ramane in mare parte in mana actulului manager.

Cine urmeaza? Carabulea de mult vrea sa vanda Banca Carpatica (scuzati cacofonia!), dar nu a primit pretul dorit. Tribuna e si ea de vanzare, dar doar din 2009 si la un pret bun.

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
tudor

banca carpatica mai mult se vrea luata, nu vanduta de carabulea. din contra, carabulea inca sta pe picioare desi a fost si este presat (prin nenumarate controale si amenzi) de “unii” sa vanda. probabil el ar prefera sa vanda altcuiva, nu “indivizilor”, dar asta e alta treaba

Calin Blaga

te contrazic Tudor in ce priveste Carpatica si Tribuna. Stiu din surse sigure ca herr Carabulea a anuntat in anumite cercuri ca ar vrea sa vanda. Chestiunea e ca asta e si o tehnica de a prospecta piata si a vedea cat primeste. Apoi nu vinde si mai sta sa creasca!

tudor

calin, eu stiu ce am spus din surse foarte sigure. am spus la sfarsitul comentariului meu ca s-ar putea sa vrea sa vanda, nu sa dea la tipii care-l preseaza sa “vanda”. ce e sigur. “unii” vor de un an sa ia carpatica iar carabulea nu vrea sa le-o dea.