Discutam PUG Sibiu

Azi am primit o invitatie de a participa la o intalnire cu studenti si societatea civila despre PUG Sibiu. Iata mai jos invitatia. Este azi la ora 17… cei di media care sunt interesati de aceste aspecte alaturi de cei din ONG-uri eu zic ca ar fi bine sa participe sa discute:

ATU – Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Ordinul Arhitectilor Filiala Sibiu – Valcea, organizatori ai proiectului „Universitatea de Vara – Sibiu 2008”, impreuna cu partenerii de proiect:

Primaria Municipiului Sibiu

MDLPL – Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Dir. Gen. Dezvoltare Teritoriala

UAUIM – Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti

GDL – Grupul pentru Dezvoltare Locala Bucuresti

FRU – Fundatia pentru Reabilitare Urbana, Sibiu

Robins des villes – Lyon, Franta

au placerea sa va invite sa participati luni, 28.07. 2008 ora 17 la sediul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Sibiu, Piata Mica nr 22 (curte), la o serie de discutii tematice privind democratia participativa in realizarea planurilor de dezvoltare urbana

Aceste intalniri se desfasoara in cadrul „Universitatii de Vara – Sibiu 2008”, cu tema: democratia participativa – componenta a planificarii urbane contemporane – aplicatie pilot a Metodologiei de Participare Publica pentru documentatiile de planificare teritoriale si urbane, initiat de MDLPL.

Tematica Universitatii se aplica la Sibiu pe un caz concret – Planul Urbanistic General (PUG) Sibiu, urmarind principii si metode de participare publica in elaborarea strategiilor de dezvoltare, precum si a documentatiilor de planificare urbana. Tema implica un proces structurat si o analiza riguroasa a nevoilor, opiniilor si viziunilor actorilor urbani privind spatiile orasului.

La discutii vor participa invitati din domeniu, impreuna cu grupele de lucru ale Universitatii de Vara: studenti, experti romani si internationali, parteneri de organizare.

Va asteptam sa participati la aceste discutii in cadrul sectiunii dumneavoastra, la care aveti posibilitatea sa va exprimati parerea privind viitorul orasului, ca si la prezentarea concluziilor atelierelor si expunerea lucrarilor in cadrul expozitiei finale care va avea loc joi, 31.07.2008.