Sunt roman voluntar

Ma gandeam asta noapte la cata munca depun eu si multi altii voluntari pentru a schimba Romania. Cate lovituri primim de la mai marii potentati ai urbei sau ai tarii. Vrem sa schimbam romanii si Romania!
De ce vrem sa-i schimbam? Vedem in jurul nostru oameni nepasatori la viitorul comunitatii in care traiesc. Vedem dezinteres pentru a fi mai buni unii cu ceilalti. Vedem ura si dispret fata de semeni. Vedem promovarea falselor valori in cultura si mass media. Si toate acestea ne produc suferinta. Vrem sa schimbam romanii si Romania, dar oare putem?
De 14 ani fac activitati voluntare in comunitate. Am activat in toate domeniile si m-am implicat in proiecte mici si mari. Si la ora actuala, lupta mea cu Primaria si unii miliardari pentru a salva un deal sau o padure par utopice. Am gasit sustinatori, dar foarte putini, pentru o comunitate atat de mare ca Sibiul. Ce inseamna asta? Suntem o natie de nepasatori? Nu ne doare, decat in momentul cand suferim noi sau familia. Daca sufera altii sau daca sufera orasul nu ne pasa. Am devenit atat de alienati, incat nici nu ne mai recunoastem adevaratele valori si ne-am inventat altele noi.
Romanul NU mai e frate cu codrul, nu mai canta doina, nu mai e parte din comunitate, fie ea sat, oras etc. Romanul acum e frate cu asfaltul, canta manele, iar capra vecinului trebuie sa moara.
Cred ca este important sa faci voluntariat pentru a ajuta pe cei din jurul tau, pentru a schimba comunitatea in care traiesti, pentru a schimba Romania. Din cand in cand ma gandesc ca toata munca voluntarilor din Romania e in zadar. Oamenii tot arunca gunoi pe strada, tot injura si se bat, politicienii sunt tot corupti, iar romanii dau in continuare mita. Dar apoi cunosc cativa tineri cu entuziasm, dornici de schimbare, gata de actiune. Vad oameni schimbati si care lupta pentru a schimba pe altii.
Merita sa fii voluntar in Romania! Dar trebuie sa te inarmezi cu rabdare si multa energie! Sa fii deschis spre nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *