Moarte chemata pe bani

Azi dimineata ma pomenesc cu o femeie la usa, imbrobodita si imbracata toata in negru. Mi s-a parut ciudat ca cineva bate la usa la ora aia, mai ales ca locuiesc intr-un cartier unde niciun colindator sau un cersetor n-a trecut. In fine, femeia, sfioasa, ma intreaba daca am sa-i dau ceva bani sa faca Maslu pentru o ruda cred, n-am inteles prea bine, ca femeia parea sfarsita cand povestea. Nu e pentru prima data cand mi se cer bani pentru acest lucru, dar nu la usa. Profit de ocazie si o intreb pe femeie in ce consta acest Maslu si la ce ajuta. La care ea, cu o voce parca prefacuta, (D-zeu sa ma ierte, dar femeia parea tare prefacuta, desi poate ma insel) spune ca are o ruda bolnava pentru care trebuie sa cheme preotul sa-i faca acest Maslu. Revin si intreb. La ce ajuta? Pai…raspunde intr-un final femeia… sa-i ierte pacatele si sa-l ajute sa moara. La care eu contrariata: cum adica sa-l ajute sa moara?… Femeia se fastaceste si zice nu stiu sigur, dar asa se face, ca sa-l scape de chin. Bine zic si cat costa? Pai…. cateva sute de mii, peste un million… Mmmm, dar daca nu aveti bani nu puteti vorbi cu preotul sa faca pe gratis? M-am abtinut sa nu mai zic altceva… La care ea… pai nu.. Si a plecat pe scari cu privirea in gol. Am incercat sa caut pe internet mai multe date despre acest Maslu, dar tot nu m-am dumirit in totalitate. Oricum e grav daca oamenii au inceput sa umble pe la usi pentru a da bani preotului, cand acesta ar putea face acest lucru pe gratis. Din ce am gasit pe net acest Maslu “prevaleaza aportul comunitar in rugaciunea cu cel neputincios care este ajutat sa scape de povara bolii care-L apasa. Caci nimeni nu se duce sa solicite slujirea bolnavului, decat atunci cand boala se dovedeste insistenta si celelalte incercari de vindecare nu au dat rezultate’’. Si tot n-am inteles, il ajuta sa se vindece de boala sau sa treaca in lumea celor drepti? Oricum, cert este ca acest lucru costa.

Dorothy

9
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
newest oldest most voted

Si eu am patit ceva asemanator, insa zicea ca ar fi vorba de un parastas…m-am trezit cu ea la usa. Mi se parea si mie extrem de prefacuta. Si am trimis-o sa ii dea cei care i-au permis accesul in bloc. La fel cerea un tip mai negricios, inalt, parea sanatos fizic, azi in fatza la Alcomsib in Strand, bani pentru medicamente pentru nu stiu ce copil. Pai du-te si munceste, ca esti sanatos si esti mare cat casa, nu sta sa ceri bani trecatorilor! GOD ce oameni! Nu mai stiu ce sa mai faca sa primeasca bani fara sa… Read more »

ion

Caline, ai impresia ca femeia aia acceseaza Internetul, de profiti de ocazie sa o intrebi ceva?

Asa e tipicul. Pentru maslu se cer bani. Nu are nimic de a face cu cersitul, poti fi si Carabulea, trebuie sa ceri bani. Are ceva de a face cu umilinta, mi-a explicat un student la teologie odata. E adevarat ca exista si multi excroci care se folosesc de asta, insa ti se scad din puncte “acolo sus” daca refuzi, se zice. Mai ales daca e maslu pentru un copil. Acum, eu stiu ce sa zic?

In niciun caz Taina Maslului nu se savarseste ca sa vina moartea…

io unu de prind vreunu sau vreuna din asta pe la usa ii rup picioarele :). nu e de ajuns ca sunt suficienti de multi fraieri in tara asta care contribuie la bunastarea popilor, dar sa mai si cerseasca pentru ei …

dorothy

MMM, n-am stiut ca e pacat sa refuzi, dar, sincer, nici femeia care cerea banii habar n-avea pentru ce-i cerea. Eu de obicei sunt foarte darnica , dar la chestii din astea si persoane care vin cu niste foi in mana sa stranga bani pentru copii bolnavi, ma lasa rece. N-am incredere….