Familia nu ne-o alegem

Povesteam azi cu o prietena despre un mare eveniment care se va petrece in viata ei: intalnirea dintre parintii ei si parintii iubitului ei. Un eveniment care se pare ca o copleseste inca inainte de a se intampla. Mult-asteptatul moment sau mai putin asteptat, se va intampla de Paste, bineinteles ca la romani cu mesele intinse. La prima vedere, parea ca ea se teme de atmosfera care va fi. Adica daca „viitorii cuscri” se vor simti bine, dar surpriza, nu. Cica ea se teme de eventualele intrebari care-i vor fi adresate de posibilii viitori socri atat ei cat si parintilor ei. Si m-a gasit pe mine sa-mi ceara ajutorul intrebandu-ma cam ce cred ca ar putea s-o intrebe. Am cazut pe gaduri….Am nevoie de ajutorul vostru!
Posibile intrebari gandite de mine, dar cei care au mai trecut prin asa ceva, isi pot da cu parerea.
1. Fiind masa de Paste, mama soacra va intreba cine a gatit bucatele, s-o intepe putin pe viitoarea nora daca aceasta va spune ca mama ei
2. O sa povesteasca ore in sir despre meseriile parintilor, amintiri din tinerete, armata si vor face o comparatie intre vremurile lor si vremurile de azi, neuitand sa atraga atentia cat de usor le va fi lor (copiilor), pentru ca ei au agonisit si le va fi usor (pe spatele lor).
3. O sa intrebe daca vor sa se casatoreasca si daca-si doresc copii, iar in cazul in care raspunsul referitor la casatorie va fi afirmativ, o sa intrebe pe cand “ca sa nu mai traiasca in pacat”
4. Nu stiu de ce, dar am o presimtire ca o va intreba daca merge la biserica
5. Intrebarea de final va fi : cand va trece pe la ei intr-o zi… (aici dand de inteles sa vina singura)

Dorothy