Stanga si dreapta politica (for dummies)

Intr-una din noptile astea stateam si discutam cu doamna politica si istorie.

Asa facem noi noptile cand nu ne ia somnul, n-avem ce sa vedem la TV, ne-am plictisit de citit, de Facebook si Instagram sau pur si simplu n-avem altceva mai bun de facut.

In felul asta am gasit o definitie foarte simpla a doctrinelor politice si modul prin care acestea pot sa se deosebeasca in functie de cum abordeaza situatiile de criza.

Stanga politica

In situatie de criza stanga politica are ca solutie imediata introducerea de noi taxe, de regula asupra firmelor care in viziunea lor sunt cele mai potrivite sa plateasca factura crizei si evident a incompetentei guvernantilor care au facut posibila criza.

O criza economica e rezultatul unor masuri politice si juridice de-a dreptul cretine ce au fost luate pe parcursul a decenii.

Dreapta Politica

Atunci cand e pusa in fata unei situatii de criza, dreapta politica are ca solutie imediata taierea acelor bugete care pun prea multa presiune pe volumul total de cheltuieli. De regula e vorba de bugete de asistenta sociala, salarii si investitii. Adica singurele care ar putea sa faca diferenta la o eventuala rectificare.

Orice partid de stanga care aplica masuri de dreapta sau orice partid de dreapta care aplica masuri de stanga nu e decat o strutocamila politica dominata de oaresce camarila ce-si minte electoratul pentru a obtine beneficii proprii si ce face orice pentru ca in astfel de situatii de criza sa nu-si piarda din privilegii.