Sibiul e „Regiune Gastronomica Europeana”

Aparent judetul Sibiu si-a depus candidatura pentru titlul de „Regiune Gastronomica Europeana” si impreuna cu Egeea de Sud (Grecia) a primit acest titulu pentru anul 2019.

Dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019 a fost depus în luna iulie 2016 și a fost analizat de un juriu internațional în luna septembrie 2016.

Consorțiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea ‘Lucian Blaga’ Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Programul Regiune Gastronomică Europeană își propune să ofere turiștilor posibilitatea de a descoperi preparatele tradiționale din județul Sibiu.

de aici

O stire de-a dreptul imbucuratoare as spune eu daca e sa privim strict prin prisma faptului ca lucrul asta o sa atraga din nou un volum mai mare de turisti dupa ce statisticile spun ca in ultimii ani Sibiul a cam pierdut teren.

Totusi daca e sa privim strict din postura calitatii gastronomice de prin restaurantele sibiene atunci treaba asta atrage dupa sine o problema majora pentru ca turistii aia care vin or sa vrea sa manance ca la mama acasa, dar intr-un restaurant. Si cand la Sibiu cel putin odata pe an un restaurant „select” e vinovat pentru o toxiinfectie alimentara majora atunci vestea asta nu mai e chiar asa de imbucuratoare.

E suficient ca un grup de turisti sa manance ceva infect la vreun restaurant premium din Sibiu si sa ajunga la urgente pentru ca toata treaba asta sa se transforme intr-un adevarat fiasco.

Totusi autoritatile locale mai au ceva timp la dispozitie sa verifice toate punctele de alimentatie publica si sa le inchida pe cele care nu indeplinesc conditii minime de igiena. Dar oare or sa faca lucrul asta cand mai toti patronii de restaurante de prin judet sunt afiliati politic intr-un fel sau altul?

P.S. Sa nu ma intrebati cine-i fata asta ca n-o cunosc!