Invitatie la dans contemporan – PARTYing | Comunicat de presa

partying_afis
INVITAȚIE LA DANS CONTEMPORAN 
 
Fundația Gabriela Tudor demarează în luna martie în cadrul platformei mobile ZonaD programul „Publicul e scena”, un proiect de susținere a creației coregrafice originale românești cu un accent important pe componenta de implicare și participare a publicului la actul de creație. Proiectul propune un complex de activități diverse – ateliere, rezidențe și laboratoare de practici artistice dedicate și construite în jurul publicului. Programul este organizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate a Fundației Gabriela Tudor în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan. 
 
Evenimentele încep pe 11 martie la Sibiu, cu PARTYing, un format experimental de atelier-petrecere-spectacol propus de Cosmin Manolescu & Paradis Serial. Pe parcusul petrecerii performative care se va derula între ora 21 și până la răsăritul soarelui, participanții vor experimenta călătoriile emoționale (o metodă de lucru bazată pe explorare senzorială/motrică) și vor testa un nou format al spectacolului [Fragil]. Publicul devine pe rînd participant, performer și creator, sursă de inspirație și partener de dialog artistic. In pregătirea evenimentului, participanții la petrecerea performativă sunt invitați să propună o temă pe care doresc să o exploreze împreună cu ceilalți participanți. PARTYing este deschis unui număr maxim de 20 persoane, iar rezervările se pot face la adresa serial.paradise@artsf.ro sau telefon 0722 322 366. Doritorii sunt invitați să menționeze în mesajul de înscriere câteva date biografice, dacă au mai participat sau nu la ateliere sau spectacole de dans contemporan, precum și tema propusă pentru petrecerea performativă de la Sibiu. Participarea la eveniment se va face pe baza unei donații sugerate din care vor fi acoperite costurile de producție ale evenimentului. Asigurăm cazarea pentru 2 persoane din alte orașe apropiate Sibiului interesate să ia parte la eveniment. Mai multe informații sunt disponibile pe blogul ZonaD la adresazonadstudio.wordpress.com/2017/01/12/partying-publicul-e-scena/
 
Următoarele evenimente din cadrul programului de primăvară vor avea loc la Timișoara în perioada 13-18 mai, când coregraful Cosmin Manolescu va conduce un atelier de dans contemporan și explorare urbană, și la Faro în sudul Portugaliei unde Fundația va organiza în perioada 21-27 mai un cantoment de dans contemporan.  
 
Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele și proiectele sale interactive realizate sub labelul Paradis Serial – au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, etc., fiind premiate la diverse festivaluri din țară și în străinătate. În cei peste 25 ani de activitate profesională a organizat sute de proiecte culturale (festivaluri, proiecte de cercetare artistică, spectacole, rezidențe, ateliere) și a avut un rol important in promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în Romania. În decembrie 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan. În perioada 2012-2014, Cosmin Manolescu a fost director artistic al spațiului ZonaD – studio Paradis Serial, iar între 2011-2015 al programului E-Motional. In 2013 a inițiat proiectul de colaborare artistică româno-japoneză Eastern Connection, în cadrul căruia este realizat și spectacolul „zmeul sau ce este dansul contemporan” pentru care a primit premiul Fundatiei Alexandrion pentru sectiunea dans (decembrie 2015). În ianuarie 2017, Administrația Fondului Cultural Național i-a acordat un premiu de rezistență culturală pentru cei 20 de ani de activitate ai Fundației Gabriela Tudor. 
 
PARTYing este un eveniment realizat în cadrul programului „Publicul e scena” organizat de Fundația Gabriela Tudor. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării. 
 
Mulțumiri speciale Marius Gruncă.

Partener media local: SIBIU24H

Contact: serial.paradise@artsf.ro, 0722 322 366, zonadstudio.wordpress.com/