Trei labareli politice

phone-2114994

… care par sa apropie Romania de Venezuela si implicit de Coreea de Nord.

In cazul in care n-ati aflat, Venezuela tocmai a ajuns din urma Coreea de Nord in ceea ce priveste libertatea economica, iar Romania e pe drumul cel bun pentru a se alatura celor doua tari pe podium.

Vorbim de trei labareli politice propuse de partidul socialist care pot sa declanseze un vortex de criza ce va atrage Romania pe un drum fara intoarcere:

  • Asigurarea unui nivel excesiv de imunitate pentru judecatorii CCR, ultima instanta capabila sa rastoarne anumite legi si proiecte de lege. Cand doar un anumit sector al justitiei primeste puteri aproape dictatoriale si cand membrii sai sunt numiti exclusiv politic si nu alesi pe baza de concurs de competente atunci tara intra cu un picior in groapa;
  • Pedeapsa cu inchisoarea pentru protest. Am scris la un moment dat de ce protestele trebuiesc realizate si organizate cu prudenta si responsabilitate si de ce in Spania s-a reglementat tocmai lipsa asta de responsabilitate si prudenta asa ca n-am sa mai revin pe subiect (daca vreti cititi in celalalt articol ce si cum), totusi ceea ce se doreste in Romania pare mai degraba anularea unui drept asigurat de catre Constitutie. Stiu ca o sa fiu contrazis pe ideea asta, insa primul subiect e suficient de concludent in acest caz;
  • Maririle iresponsabile de salarii. Stiu ca e naspa cu minimul pe economie, insa 90% din cei care il iau sunt oameni care intr-adevar merita din punct de vedere profesional minimul pe economie. Sa-l dublezi din pix reprezinta doar o subminare a economiei si are ca efect direct punerea pe butuci a firmelor care intretineau de bine de rau familii cu salariu minim.

Nu ma mira catusi de putin astfel de intentii pentru ca vorbim de un partid neo-comunist ce e condus de oameni cu o mentalitate mostenita din vremuri de mult apuse.