Să mințim poporul cu ventilatorul

Country Lane in British Countryside

Mă uit așa de pe margine la chestia asta cu căldura și la cât de paranoici sunt unii și cât de obsedații sunt alții.

Unii argumentează cu chestii propagandistice căldura și alții combat cu statistici de acum 70 de ani sau cu capturi de ecran de pe la meteo de acum 20-30 de ani.

Din păcate, în opinia mea desigur, nici unii și nici alții n-au deplină dreptate în sensul că încălzirea globală e reală, dar nu e nici din cauză că se beșește vaca sau că eu fac săptămânal minim 500 de km. cu o mașină cu benzină și doar câteva zeci de km. cu trotineta.

Conform unor studii fix în perioada în care noi ne plângem de căldură soarele are parte de o activitate mult mai intensă decât normal (backup), ori mi-e greu să cred că sunt atât de multe vaci pe soare încât să se beșească suficient de mult ca să provoace furtuni solare.

Desigur, nimeni nu asociază în vreun fel treaba asta cu extremele meteo de pe acum pentru că nu se cuvine să facem asta nu?

Chiar dacă în trecut activitatea solară s-a asociat cu epocile glaciare (backup).

More solar radiation, especially in the UV range, during solar maximum leads to a warming of the stratosphere (between 15 and 50 km) in the tropics and to increased ozone production. This in turn, via complex interaction mechanisms, leads to circulation changes in the atmosphere which are also felt on the Earth’s surface. The mechanisms of how such changes in solar activity affect the atmosphere, however, are still subject of ongoing research.

În articolul ăla din 2014 din care am scos paragraful de mai sus se concluzionează că știm ceva, dar nu știm suficient sau nu vrem de fapt să spunem povestea până la capăt.

Faza mișto e că în el se vorbește exclusiv de opusul încălzirii globale ce e prezentat printr-o asociere directă cu activitatea solară (cum veți citi în citatul de mai jos) cu toate că în paragraful de mai sus se insinuează faptul că o activitate mai intensă a soarelui produce o încălzire a atmosferei la tropice și o creștere a cantității de ozon.

Ia vedeți cum se argumentează cauzele climatice ale încălzirii globale în ziua de azi și veți avea o surpriză.

The results confirm the evidence from other studies that years with low solar activity might be associated with severe winters in the Northern Hemisphere. One example are the strong winters, coupled with severe snowfall and storms, which we experienced in Northern Europe and North America in 2008 and 2010. Those years were also characterized by a sunspot minimum.

Astea fiind zise, conform savanților din ziua de azi când iarna e mult prea frig de vină e soarele, iar când vara e mult prea cald de vină e vaca pentru că se beșește și cetățeanul cu mașină pe benzină pentru că-și permite luxul de a merge jumătate de an cu ea la muncă doar ca să plătească taxe și să finanțeze astfel studii absurde și paranoice și ziariști ca să scrie articole ce manipulează prin omisiune.