Rolul sclavului in societate

5-z_7777b652

Vad destul de des articole de genul asta si postari similare pe social media si imi dau seama ca foarte multa lume nu prea intelege care e rolul sclavului in societate. Asa ca o sa-mi rup cateva minute ca sa explic.

Rolul scavului in societate e sa lucreze si sa plateasca taxe pentru ca altii sa poata sa traiasca pe spinarea lui.

Sclavia a fost abolita doar la nivel de detaliu, insa ea s-a mentinut ca concept sub o forma sau alta datorita socialismului si a metehnelor socialiste imprumutate de catre statul capitalist.

Sistemul liberal propovaduit de capitalism poate presupune si el o forma de sclavie, dar doar in contextul in care sistemul respectiv nu e bazat pe meritocratie.

Liberalismul se bazeaza pe un concept foarte simplu: nu muncesti, nu mananci.

Sistemul socialist in schimb apeleaza la un alt concept care presupune ca tu trebuie sa muncesti ca sa mananci tu si sa manance si altii pe langa tine. Unora li se pare corect si poate ca ar putea sa fie corect daca nu cumva tie ti s-ar sugera sa strangi cureaua in vremuri de criza, adica sa mananci mai putin pentru ca altii sa manance la fel de mult sau inclusiv mai mult. Pentru simplul fapt ca nemuncind, ei sunt categorii defavorizate, iar tu sclavul obligat sa-i intretina.

Desigur aici nu ma refer doar la trantorii pe care-i cunoastem sub forma de asistati social ci la intreg aparatul de stat care traieste de pe urma taxelor si impozitelor.

Cresterea economica in capitalismul socialist sub care multi dintre noi suntem sclavi nu are drept scop bunastarea sclavului care face ca acea crestere economica sa fie posibila ci bunastarea celor care traiesc de pe spinarea sclavului. Cum reuseste o tara sa recupereze din pierderi si sa inregistreze cresterea economica, cum se grabeste statul sa mareasca bugetele de asigurari sociale si bugetele aparatului de stat, uneori marind concomitent si o serie de taxe pentru a pune presiune si mai mare pe sclavii care le platesc. Sclavilor li se induce ideea ca sub crestere economica ei traiesc mult mai bine, deci au de unde sa plateasca taxe mai mari.

Sunt sigur ca multi or sa ma contrazica in acest sens si o sa-mi spuna ca taxele si impozitele alea merg pe lucrari de infrastructura sau la bugetele de educatie si sanatate. I-as ruga ca inainte sa spuna acest lucru sa faca bine sa se documenteze cam cat % din PIB e alocat sectoarelor care teoretic ar trebui sa dea ceva inapoi contribuabilului si cat % merge spre sistemul de asistenta sociala si spre bugetele pentru sporuri si bonusuri ale aparatului de stat.

Singura diferenta intre sclavia clasica si cea moderna e ca mosierii de pe vremuri le asigurau sclavilor casa, masa si eventualele servicii medicale (rudimentare) de care aveau nevoie. Ba mai mult le asigurau si calificarea profesionala de care aveau nevoie pentru a-si exercita profesia de sclav.

In sclavia moderna statul iti ia sub forma de diverse taxe si impozite peste 60% din venituri, in anumite cazuri chiar si 75% si nu-ti garanteaza sub nicio forma dreptul la o locuinta decenta sau la o masa sanatoasa ci iti recomanda sa cumperi produse alimentare de calitate inferioara atunci cand e criza si sa tragi apa la WC doar odata pe zi ca sa ai bani din care sa-ti platesti taxele si impozitele. Unii ar spune ca-ti ofera totusi servicii medicale si educative, iar despre cel care spune treaba asta nu pot spune decat ca probabil n-a calcat prea des printr-un spital de stat si n-a vazut scoala la care-si duce copiii decat de pe afara. Astfel sclavul modern e obligat sa-si intretina intai stapanii si abia pe urma sa se intretina singur cu banii pe care-i raman, indiferent cat de mult munceste.

Asa ca dragi tovarasi in ale sclaviei. In loc sa va plangeti e blog sau pe social media despre faptul ca stapanii isi dau bonusuri si sporuri mai bine puneti mana si munciti mai mult ca sa platiti mai multe taxe si sa le facilitati astfel stapanilor o noua runda de bonusuri si sporuri in anul urmator pentru ca rolul sclavului in societate e sa munceasca si sa plateasca taxe.

Munca patriotica, mascata sub conceptul de neo-liberalism, dupa esecul rasunator al comunismului bolsevic, e singurul mod in care stapanii pot sa faureasca socialismul multilateral dezvoltat asa cum au promis in urma cu un secol…

foto via vk.com