Problema mea cu hipsterii activisti e ca sunt idioti

0154-DNMX6W570-Q

Probabil ca citind pe aici ati remarcat faptul ca am o problema cu hipsterii activisti, iar problema mea in acest sens se rezuma la faptul ca toti, dar absolut toti sunt idioti.

Sa va lamuresc putin cum e treaba in acest sens.

Adeseori vad hipsteri activisti care ma indeamna sa dau bani ca sa salvez copii prin Africa, balene sau caini vagabonzi, asta in timp ce sunt destui copii care mor de foame in Romania, sau in Spania.

De asemenea vad uneori diverse dudui care vor sa salveze te miri ce batrani de la infometare prin cine stie ce oras mare in timp ce la ele in sat mor batranii de foame, iar unii sunt poate chiar rude cu ele.

Asa ca prima problema pe care o au hipsterii activisti e asta cu lista de prioritati.

In primul rand pentru ca pentru unii dintre ei conteaza mai mult cainii vietnamezilor si balenele japonezilor decat copiii romani.

In al doilea rand pentru ca nu inteleg faptul ca efortul trebuie sa fie intai local si abia apoi global. Daca vrei sa salvezi copii sau batrani de la infometare si moarte sigura atunci faci treaba asta intai la tine in sat, apoi la tine in judet, apoi la tine in tara si abia pe urma depasesti granitele tarii.

Desigur, rationamentul asta nu se prea aplica in cazul hipsterilor activisti si idioti pentru ca in viziunea lor, la ei acasa TREBUIE SA FACA STATUL toate astea, iar la altii nu e obligat statul sa faca nimic si noi astia care interactionam cu astfel de persoane avem obligatia de a ni se face mila de cei pe care hipsterii activisti si idioti vor sa-i salveze si sa donam sume cat mai mari de bani (ca la biserica de altfel).

Ce nu inteleg hipsterii activisti pentru ca sunt idioti e ca ajutandu-i pe aia din diverse state sa nu moara de foame nu fac nimic altceva decat sa mentina dictatorii la butoane si sa le sporeasca bogatiile pentru ca atat timp cat oamenii aia primesc ajutor si nu mor de foame n-or sa se revolte impotriva statului, iar statul economiseste deranjul de a-i hrani la minimul acceptabil cat sa nu se revolte.

Asta e prima problema, a doua are de-a face cu hipsterii activisti care sunt anti-altceva. Orice hipster activist care vrea sa salveze ceva e automat anti-altceva. Aici intra de regula si aia cu anti-vaxx, aia cu gluten-free desi nu au vreo boala in acest sens etc.

De regula, toti hipsterii activisti anti-altceva sunt niste papagali si nimic mai mult, in sensul ca majoritatea sunt zmei dupa miezul noptii si iau atitudine doar cu like, share, petitii online is participare pasiva la diverse proteste.

Si am sa va dau un exemplu in acest sens.

Pe aici pe la noi in ultimii ani avem o problema cu turistii, in sensul ca sunt prea multi. Si inainte de criza erau la fel de multi, si problema asta n-a existat pentru ca volumul de turisti era altfel gestionat de catre autoritati la vremea respectiva, insa cand esti condus de catre niste incompetenti de stanga e oabla treaba.

Cum lipsa de gestiune eficienta a problemei a generat un mic haos in ultimii doi ani, o serie de hipsteri activisti s-au gandit sa ia atitudine si s-au apucat sa scrie cu graffiti prin orasul vechi o serie de amenintari la adresa turistilor. Acuma problema e ca turistii care merg prin orasul vechi nu sunt ultimii betivani care au venit la cel mai low dintre low-cost-uri sa faca mizerie si scandal pe bani putini ci unii care-si permit o masa la un restaurant in centru si ceva haine de la vreun magazin de fite, deci sunt oameni care cheltuiesc bani si sustin economia. Din start amenintarile respective au avut un target gresit, dar cand esti hipster activist si suficient de idiot nu prea ai cum sa intelegi treaba asta.

Cum demersul lor n-a avut niciun efect, mai ales ca primaria s-a grabit sa stearga operele de arta executate dupa miezul noptii pe zidurile cladirilor istorice, care apropo erau si de patrimoniu, hipsterii activisti s-au dus sa protesteze in fata unui restaurant exclusivist din buza portului public. Cu alte cuvinte, s-au dus sa-i sperie fix pe aia care detin cele mai scumpe yacht-uri din port si care isi permit sa manance la cel mai excusivist restaurant, deci arunca cu cei mai multi bani fara sa faca prea mult deranj, mai ales pentru ca de regula astia rareori parasesc zona de coasta.

Nici tentativa asta n-a tinut, mai ales ca patronii restaurantului au facut plangeri penale pe numele asociatiei de hipsteri si au solicitat daune in acest sens invocand faptul ca protestul respectiv le-a cam stricat business-ul. (Cand au fost chemati sa declare toti hipsterii activisti s-au tras pe fund si au zis ca ei nu stiu pentru ca n-au fost acolo…)

Acuma stiti voi vorba aia, cand esti idiot nu prea ai cum sa-ti dai seama ca esti idiot, doar pentru ceilalti e greu asa ca hipsterii activisti si idioti au pus-o de un nou protest si s-au pus sa protesteze impotriva celui mai mare vas de croaziera care a docat vreodata in Palma, Symphony of the Seas. Asa ca s-au strans vreo 100 de oameni si s-au dus sa protesteze in fata uneia dintre statiile maritime, adica la aproximativ trei kilometri distanta de locul in care se afla docat vasul de croaziera (in port nu aveau acces asa ca s-au limitat sa latre pe la porti).

Motivul invocat e ca astia cu vasele de croaziera sunt prea multi si sunt responsabili pentru faptul ca nu prea mai ai loc prin parcari, pe plaje sau pe autostrazi de turisti. Numai ca idiotii nu prea gandesc si nu-si dau seama ca astia care vin pe vase de croaziera stau maxim 1 zi si nu se avantura prea departe de port, deci nu ajung pe plaje sau pe autostrazi ca sa le suprasatureze. Nici masini nu-si inchiriaza pentru cateva ore cat petrec prin oras ci mai degraba iau un taxi sau un autobuz, care oricum circulau prin oras, si de regula merg la cumparaturi ca sa-si ia ceva amintiri si suveniruri sau sa viziteze orasul cu autobuzul turistic. Astia, 9000 cati sunt pe Symphony of the Seas sunt fix turistii care contribuie cel mai putin la problemele de interes general si fix impotriva lor s-au trezit idiotii sa protesteze.

Desigur, mai e si ideea ca fiind asa de mare, vasul respectiv polueaza foarte mult, in sensul ca motoarele alea diesel produc destul de mult CO2, dar asta e cu totul alta problema si faptul ca vasul de croaziera respectiv docheaza acum in Palma si nu in Barcelona cum obisnuia nu schimba cu nimic problema in acest sens.

Asa ca data viitoare cand observati ca sunt in dezacord cu diverse campanii sa stiti ca motivul are de-a face cu hipsterii activisti si idioti, nu cu scopul campaniei.

foto via vk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *