Primaria a respins petitia Padurea Dumbrava

Am primit un email cu raspuns din partea Primariei, atent gandit, prin care dupa aproape 30 de zile mi se spune ca petitia trimisa pe tema Padurii Dumbrava si semnata de 2800 de oameni nu este acceptata pe motive procedurale. Documentul Primariei e semnat de arhitectul sef interimar Dorin Laschescu. Din start el adreseaza raspunsul adresei mele de email de unde am trimis petitia, desi in textul petitiei era semnat de mine, la fel si emailul trimis. Smecher acest Laschescu! Acesta este motivul invocat in raspunsul care il puteti citi mai jos pentru a nu accepta petitia. Mi se pare mie sau acest domn se joaca cu LEGEA? Luni le voi depune din nou petitia sa vedem ce fac. Dar cred ca merita ca TOTI cei 2800 de sibieni sa trimita un email la cic@sibiu.ro si sa spuna ca nu vor sa fie distrusa Padurea Dumbrava.

Este amuzant cum acest domn Laschescu scrie la finalul raspunsului, desi zice initial ca nu ia in considerare petitia, ca nu e vorba de “taierea” Padurii Dumbrava. Dar despre ce e vorba domnule Laschescu, atunci cand reduci Padurea din zona de la 80% la 15%?? Despre metafizica?!?

As fi curios sa aflu si eu conform carei legi o petitie trebuie trimisa doar in scris asa cum pretinde Laschescu (altfel cum punem semnatura in original?) si de unde pana unde trebuie sa ai semnatarii domiciliul in Sibiu? Plus cine zice ca trebuie serie de buletin, adresa, etc?

Tin sa amintesc ca petitia locuitorilor din centru istoric a INDEPLINIT aceste criterii ale Primariei Sibiu si NU a primit raspuns nici la in doi ani de zile!!! Mai mult, unii semnatari, care si-au dat adresa, buletin, etc au fost amenintati de angajati din Primarie. Asta vrea Laschescu? Sa stie el cine sunt exact cei ce semneaza, unde stau, care le e familia ca sa aiba grija de ei?! Sau sa aiba parte de tratamentul oferit mie de Carabulea prin ziarul sau ca am inaintat o petitie?

Spune mai bine domnule Laschescu ca esti un executant si ai primit ordin ca acest proiect sa mearga mai departe indiferent de ce zic sibienii. Spune asa, si nu te mai codi!

La final iti dau un citat din istorie sa cugeti la el “Esti necinstit sufleteste!…”

Primaria a respins petitia Padurea Dumbrava

9
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted
alin

bine ca so incheiat odata si cu asta! Las sa faca strand ca abia mai intra bani in sibiu prin turisti si abia avem si noi un strand calumea. Pacat de petitia aia ca numa so pierdut timpul degeaba;)

alin

Va continua degeaba… Va puneti voi cu Johanis? Dar totusi nu inteleg ce-i asa mare nenorocire daca se face strandu? Este o zona care pur si simplu sta degeaba si se aduna gunoaiele pe-acolo. Las sa faca ceva folositor

Marius

Alin, eu zic sa se faca strandu’ in locul blocului/casei unde locuiesti tu, ca “este o zona care pur si simplu sta degeaba si se aduna gunoaiele pe-acolo”.
Si-atunci copiii tai, si-ai mei, si-ai altora o sa aiba ce aer respira, caci strandu’ nu a dus la taierea unei paduri (care, apropo, e rezervatie naturala, daca nu stiai: https://www.sibiul.ro/rezervatii-si-parcuri-naturale-ocrotite-sibiu/padurea-dumbrava.html), ci doar la daramarea unei cladiri … nesemnificative.

alin

Apai Marius prietene, se vede ca nu le ai cu agrementu deloc. Ce mare paguba va fi daca se taie cativa copaci? Crezi ca acei copaci te lasa pe tine fara aer? Sau poate noxele de la toate masinile care se plimba pe strada ta “unde locuiesti tu”? Si copiii mei vor primii la intrare cand se va deschide strandul 🙂 Asa ca hai sa nu ne poticnim de un proiect care pana la urma ii deranjeaza doar pe unii ori pensionari care habar n-au, ori ciudosi care nu suporta proiectele mari. Sper ca nu ne intalnim pe la strand… Read more »

Marius

Aline, ai inteles gresit. Nu cred ca e nimeni impotriva la a se face strand. Ideea e sa fie facut in alta parte. Daca edilii din 1754 dadeau legi precum asta: “fiecare fiu de ţăran care a împlinit 10 ani să planteze în primăvara următoare doi puieţi de stejar, să-i înconjoare cu gărduleţ şi să-i ingrijească până când se căsătoreşte” (v. link-ul din postul meu anterior), de ce sa-i taiem noi tocmai pe aceia, care mai sunt si protejati de LEGE? Pt. ca edilii de-acum nu au aceeasi gandire pt. viitor, ci doar pt. acum si pt. ei & buzunarele… Read more »

Incerc sa caut proiectul de arhitectura din Padurea Dumbrava dar nu il gasesc. Puteti sa-mi recomandati o sursa?
In ce faza se afla proiectul?

Cu aceasta ocazie va lansez o posibila sursa de dezbatere in special intre arhitecti, care a fost lansata la cluj http://www.madeincluj.org si s-ar putea initia si in Sibiu.

mikaela

Pentru binele copiilor nostri trebuie sa oprim acest masacru.Imi pare sincer rau ca oameni ca Alin nu constientizeaza gravitatea situatiei.Din doi oameni,unul este indiferent la tairea copacilor.Pacat…Suprafata impadurita a Romaniei s-a diminuat drastic in ultimii 20 ani, iar efectele se vad.Clima nu mai este ce a fost .Temperaturile sunt foarte mari vara,nu mai avem 4 anotimpuri(au ramas 2),sudul Romaniei devine desert,irosim prea multa apa care se reintoarce in natura plina de detergenti,sampoane,etc care la randul ei ajunge in organismul nostru asa cum ne-am preparat-o. Sunt multe nereguli in asa zisa “civilizatie”, dar nu o sa stau sa vorbesc aici despre… Read more »