O hotarare pentru DNA

In cadrul dezbaterii publice privind viitorul strand in Padurea Dumbrava, Dan Tomozei a atras atentia asupra hotararii Consiliului Local Sibiu nr. 39 din februarie 2007. Aceasta hotarare statea la baza afirmatiilor din presa ale primarului Iohannis ca “acolo, in acte, nu e padure”, desi noi toti stim ca e. Pana si satelitii o arata. ACUM intr-adevar pe acte acolo nu mai e padure, dar ce nu a spus primarul si consilierii e ca in februarie 2007, cand toata lumea era prinsa cu Sibiu Capitala Culturala Europeana ei au votat o hotarare care comosa numerele topo de padure cu cele de constructie si apoi le reimpartea in numere topo noi, astfel incat daca initial erau in acte 49.310 mp teren de constructii, restul de fiind padure. Dupa aceasta hotarare smechereste luata, terenul de constructii are o suprafata de 181.556 mp! Asta doar de la articolul 1 la nr 3 din respectiva hotarare! Genial, nu? Acum intreb DNA daca a fost si legal si daca nu au existat interese…. Cele 18 hectare de teren constructie create prin aceasta hotarare, unde in acte erau padure, acum sunt suprafata noului Strand dorit de primar in Padurea Dumbrava!! Mai jos aveti hotararea 39/3007 a Consiliului Local Sibiu.

O hotarare pentru DNA
_hcl39_2007_pag_1
O hotarare pentru DNA
_hcl39_2007_pag_2

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted
bianca ispas

Si cine va sesiza DNA-ul? Ca la autosesizare nu ma astept…
Iar proiectul merge inainte daca la baza lui se afla o ilegalitate?!?
Padure -> Interes public -> Procuratura…
Daca in document e vorba de o “eroare materiala” regretabila (si imputabila!), sa se ia masuri de corectare a situatiei generate, sa pice niste capete, sa fie despagubit “cumparatorul de buna credinta” care nu a observat nici el padurea(?!) – ca daca cel putin o parte credea ca obiectul actului juridic este altul atunci e caz de nulitate absoluta… Dupa stiinta mea… 😉
Chiar vreau sa stiu cum se continua treaba in directia asta!

bianca ispas

Iar daca nu e nulitate absoluta in cazul de fata pt. ca terenul e fix pe locul ala, ci doar “error in substantiam” (motiv de nulitate relativa) Consiliul Local, daca ar fi de buna credinta, tot ar trebui sa ceara anularea actului de vanzare-cumparare… Cat despre strand, daca proprietar e tot consiliul sau alta persoana juridica de stat (ca cine-i mai stie…), cred ca nu ar mai trebui sa se puna problema! Acum se stie ca e padure!

balan iulian

ce bine ar fi daca as avea si niste copii de extrase cf in extenso pentru a putea deschide un proces in legatura cu jegul iohanis

pantera

pai daca vrei intr-adevar sa ii dai in judecata vorbeste cu un avocat ca s-ar putea sa dispuna instanta eliberarea cf-urilor, numai sa fie admisibila cererea de chemare in judecata. in orice caz, daca e o cauza de nulitate absoluta undeva in tot lantul asta, oricine are un interes poate cere anularea. ma bucur sincer ca ordinul arhitectilor a reusit in ceea ce si-au propus in legatura cu cartierul din locul campingului. asta arata ca SE POATE. totul e sa se mobilizeze cineva.