Consilierii nostri…sau ai cui?

Zilele acestea cautam prin arhivele ziarelor locale si am dat peste o stire despre consilierul local Benjamin Josza. Un tanar, membru marcant al FDGR, care a fost condamnat penal pentru ca isi abuza prietena (la vremea aceea). Acum tanarul Josza este se pare casatorit cu un alt consilier local Krech Gertrud, desi nu este sigur daca relatia e oficilizata. Oricum stirea despe consilierul Josza m-a dat peste cap. Dincolo de aparente imi dau seama cat de mult ne insala politicienii. Stire din 2005 a aparut in Ziarul de Sibiu, pe atunci din cate stiu eu un sapatamanal cu un tiraj nu prea mare. Oare cati locuitorii ai Sibiului stiu aceste informatii? Mai mult, cati stiu ca Josza din cauza acestei condamnari la amenda penala nu mai poate candida din nou? As fi chiar curios daca jurnalistii locali ar „rascoli” doar ultimii patru ani de istorie locala pentru a vedea realizarile consilierilor ce ne-au reprezentat. Mai mult pentru a nu mai face loc barfelor ar trebui ca TOTI consilierii sa isi posteze CV-ul. De ce e secret cine sunt ei? Cei de la Primarie cand au fost intrebati de aceste CV-uri acum un an au spus ca nu e treaba lor si ca trebuie sa ne adresam direct la consilieri. Iar multi consilieri evita astfel de intrebari. De ce se ascund? oare democratia nu presupune transparenta totala? De ce sa ne bazam pe BARFE, mai bine sa avem FAPTE, INFORMATII.

In ce priveste activitatea consilierilor locali de la Sibiu doar Institutul de Politici Publice din Bucuresti a facut un studiu de curand care a aratat ca societatea civila apreciaza foarte negativ activitatea acestor persoane ca reprezentanti ai comunitatii. Studiul il puteti citi aici.

Voi aveti informatii despre consilierii locali? Va dau mai jos lista lor in caz ca ati uitat si cum ii cheama pe unii (conform site Primaria Sibiu).

Birk Ecaterina
Fodor Astrid Cora
Fritzmann Mariana Susana
Grau Marga Iohanna
Hermann Gerold
Ionescu Liehn Rose Marie
Josza Benjamin
Klein Hans
Klemens Siegbert – Kurt
Krech Gertrud
Leopold Gerhard Csongor
Man Otilia
Mathes Helmut Karl
Niedermaier Helmut Paul
Nowak Gertraud Elisabeta
Pavel Anita
Popa Virgil
Rascarache Constantin
Sava Livia
Sirghie Anca
Stroie Ioan
Sovaiala Constantin
Wagner Raimar

De exemplu un FAPT: pe site-ul Primariei Sibiu unde sunt postate declaratiile de avere si de interese, conform legii, ale consilierilor locali, doi consilieri au uitat se pare sa le dea: Ionescu Liehn Rose Marie si Niedermaier Helmut Paul.