Marsul motociclistilor

Politia Sibiu informeaza ca sambata in 25 aprilie de la ora 10 are loc si la Sibiu Marsul motociclistilor. Detalii mai jos de la Politie.

Aproximativ 100 de motociclişti vor porni mâine într-un marş ce va traversa municipiul Sibiu.
Scopul acestui demers susţinut de către Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu îl reprezintă atenţionarea şi conştientizarea conducătorilor auto cu privire la prezenta în trafic a motociciliştilor şi mopediştilor.

Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu împreună cu Asociaţia Motocicliştilor din România – Clubul Motocicliştilor „AVATAR” Sibiu a iniţiat o Campanie de prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel că, mâine, 25 aprilie a.c., începând cu ora 1000, peste 100 de motociclişti vor pleca din parcarea Complexului Comercial Şelimbăr – Promenada Mall într-un marş ce va traversa municipiul Sibiu, având ca punct de destinaţie parcarea Complexului Comercial Ambient.

Coloana de motociclişti ce vor purta bannere sau pancarte cu mesaje preventive şi atenţionare pentru conducătorii de autovehicule va fi însoţită de echipaje ale poliţiei rutiere care vor asigura bunul mers al marşului cât şi fluenţa traficului rutier.

La fiecare intersecţie de pe traseu, câte un poliţist din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere va asigura controlul traficului rutier astfel încât coloana de motociclişti să îşi continue activitatea în mod fluent, pe tot parcursul manifestării.

Concomitent, pe toată durata manifestării, la fiecare intersecţie, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate, împreună cu membrii Clubului de Motociclişti „AVATAR” Sibiu, vor distribui pliante cu conţinut informativ-preventiv însoţite de recomandări preventive conducătorilor auto aflaţi în trafic, opriţi la culoarea roşie a semaforului electric.

Informaţii de back-ground
Siguranţa rutieră trebuie tratată ca o problemă integrată de securitate socială, ea nu trebuie lăsată doar în grija Poliţiei întrucât situaţia nu poate fi ameliorată decât prin efortul comun al tuturor autorităţilor cu atribuţii în domeniu, susţinute de comunităţile locale, de reprezentanţi ai organismelor non-guvernamentale.
Neglijenţa şi indiferenţa conducătorilor auto faţă de o categorie aparte de participanţi la traficul rutier, şi anume mopedişti şi motociclişti, este una din problematica cu care se confruntă poliţiştii Serviciului Poliţie Rutiere, îndeosebi în municipiul Sibiu.

Pe lângă neglijenţă putem vorbi şi de naivitatea acestora, majoritatea considerând că sunt foarte buni conducători auto şi nu acceptă posibilitatea producerii unui accident din cauza lor.
Tinerii, pe care în genere îi caracterizează teribilismul, o trăsătură specifică vârstei, corelat cu faptul că sunt începători în acest domeniu şi le lipseşte experienţa, cu dorinţa de a impresiona şi de a încerca lucruri noi, neobişnuite, produc accidente rutiere dintre cele mai grave.

Interesul comun este ca regulile de circulaţie să fie cunoscute şi respectate de către toţi participanţii la trafic. Astfel, prin acţiunile preventive desfăşurate se doreşte ca cetăţenii să devină parteneri ai Poliţiei şi nu contravenienţi sau infractori.

Inspector de poliţie Luciana Balteş
Purtător de cuvânt