Baschet cu scuipat

Asa cum stiti nu ma dau in vant dupa nicio intrecere sportiva. Daca e sa vorbim de sport, prefer sa imi vad de alte treburi mai importante sau sa imi iau bicicleta si sa fac ceva miscare. Dar sunt multi oameni in Romania pasionati de sport. Fotbal mai ales. La Sibiu, cum nu avem fotbal, avem baschet masculin. Avem si alte sporturi, dar nu sunt mediatizate precum baschetul. Asta poate si pentru ca multi jurnalisti sunt amici cu cei din galeria echipei sibiene de baschet. Nimic rau in asta.

Se pare ca zilele acestea se joaca o semifinala la baschet, unde fanii sibieni spun ca sunt defavorizati de arbitrii. Nu au gresit deloc jucatorii sibieni, ceea ce mi-e greu sa cred, dar doar arbitrii sunt de vina. Si cate patimi. E plin Google Reader de stirile lor din ziarele locale interesate se acest subiect (pe motivul expus mai sus). Blogurile fanilor vuiesc. Se vorbeste de neprezentare la urmatorul meci, care e un pic cam nesportiv, nu? Le inteleg frustrarea, dar asa e in viata. Lupta trebuie dusa mai departe, pe terenul de joc.

De dimineata am vazut o stire pe net de la ProTV despre „incidentele de la Sibiu”, unde era aratat un sibian, spectator, coborat pe teren, dupa meci si care fugea dupa un arbitru. Oprit chiar langa arbitru, sibianul l-a scuipat in fata si probabil ca i-a spus si vreo doua vorbe de duh. Vi se pare normal in sport? Vi se pare normal ca spectatorii sa arunce cu obiecte pe teren? Nu mai spun de limbaj. Cum de doar la noi in tara se fura la arbitraj si doar Romania e furata in meciurile internationale? Sau e vorba de cum vedem noi lucrurile?

Imi amintesc de un film despre al doilea razboi mondial, unde o echipa de detinuti juca fotbal cu echipa ofiterilor nazisiti in Paris. Desi erau dezvanatajati de arbitrii, tot prinzonierii au invins prin rezistenta si sportivitate. Asta e ideea in sport. Sa fii cel mai bun, nu bun, nu bunicel, nu destul de bun „dar m-au dezavantajat arbitrii”. SA FII CEL MAI BUN SPORTIV! Restul nu isi au locul in sport, desi in Romania si, vad ca si la Sibiu, violenta e omniprezenta la competitii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *