Domnu’ primar pot sa fac pipi?

Primaria Sibiu si-a propus de la inceputul guvernarii Iohannis sa transforme Centrul istoric al orasului intr-un muzeu sau mall, oricum numai sa nu fie locuit de oameni. Primarul viseaza la un centru doar cu birouri, magazine, cafenele – ce mai: un mall medieval sau un parc de distractii medieval. Din ineptiile acestui primar am mai auzit in Monitorul una azi. Primaria nu mai da voie sa ai aer conditionat in Centru Istoric! asta dupa ce au scos cablurile aeriene care deranjau privirea marelui Iohannis si au dat interzis la antene satelit. Primaria a mai interzis termopanele in centru si renovarile fatadelor si interioarelor se fac doar cu acordul primariei. Asta dupa ce potentatii locali au facut ce au vrut in cladirile lor din Centrul Istoric. Pe ei nu i-a penalizat nimeni! Cine sunt acestia? FDGR cu oamenii sai, Consistoriul Evanghelic, Ana Oil, Eur Oil, Carabulea si altii din clica lor. Ei au putut face orice la cladirile din centru, restul prostimii NU.

Aceasta este mirifica viziune a unui primar si a unui partid-ONG numit FDGR ce ne conduce orasul din 2000 si nu scapam de ei pana in 2012. SUNT FURIOS!!! Nimeni nu a amendat Consistoriul Evanghelic pentru renovarea si mansardarea internatului liceului Brukenthal de pe strada Mitropoliei, sau pe cei de la Euro Oil pentru distrugerea imobilului din Piata Mare unde e Amber Cafe. Sau pe Carabulea care face mall in centru in locul cinematografului Pacea. Sau pe patronul Sobis, membru FDGR, care transforma fosta Filarmonica in restaurant. Ei au avut si au voie sa faca orice in Centru! Restul locuitorilor, NU!

Poate urmeaza ca Primaria Sibiu sa scrie in regulamentul de urbanism si cand e voie sa se pise oamenii la ei in baie! ca deja le-au distrus programul de somn cu cluburile de noapte autorizate intre case si pe cel de masa cu bucatariile restaurantelor din centru care elimina gazele la oameni in casa!

9
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Ioana

Cam dur ca verb, dar adevarat!Chiar asa, domnule primar de Sibiu, am voie sa respir?

tudor

cine spune ca daca tu, ca cetatean din centrul istoric, daca iti schimbi geamul, iti pui aer conditionat (in curte, nu spre strada), iti renovezi in casa iei amenda? destui locuitori strica pur si simplu casele pentru ca habar nu au ca ele au o valoare. a primit vreunul amenda? diferenta e ca unii isi permit sa bage multi bani pentru ca au de unde (deci si modificarile sunt mai multe) iar altii deabea incearca sa-si imbunatateasca viata in locuintele alea vechi.problema e alta… daca chiar a fost amendat vreun locuitor pentru ca a facut un lucru/renovare fara autorizatie iar… Read more »

Calin Blaga

@ Tudor – stiu cazuri concrete de astfel de discriminari in centrul istoric. Problema e ca oamenilor de rand le e frica sa se puna cu primaria. vrei sa iti spun de locuitori ce au semnat petitii catre primarie si au primit telefoane de amenintare de la inspectori din primarie?!? Cazurile sunt multe, problema e ca oamenii vin si imi spun mie, dar cand le zic sa mergem la judecata cu primaria nici nu vor sa auda. Spun ca mai bine se muta din zona, decat sa aiba probleme cu statul…

razvan pop

trebuie sa fac cateva corecturi, pentru a mentine adevarat informatia. decizia Primariei vine dupa rigorile UNESCO. Vrem sau nu sa fim inclusi in Patrimoniul UNESCO? Eu unul vreau si pentru asta sunt dispus a face astfel de concesii orasului. Decizia prevede ca aparatele de aer conditionat sa nu fie asezate pe fatadele dinspre strada. Sunt de acord cu tine ca nu este corect ce s-a intamplat la Amber sau la Filarmonica dar la ce a facut Carabulea nu prea vad ce e de criticat: a transformat un cinematograf intr-un mall. Care este diferenta? Iar cladirea este noua nu mai mult… Read more »

Calin Blaga

@ Razvan – iti respect opinia de specialist, dar in ce priveste Unesco uiti ca ne-au refuzat? Plus ca nu s-a facut nici un recensamant in randul populatiei daca vrem in UNESCO. Poate sibienii nu vor cand afla ce inseamna asta. In ce-l priveste pe Carabulea cu mall-ul citeste in Dacii Liberi despre cat de legal se construieste acolo… Si daca legea e pentru toti de ce Grigorov a facut bar/librarie sub biserica Romano-catolica distrugand morminte si vestigii…. Mai vrei exemple? In perimetrul de protectie UNESCO, CL a dat aviz lui Vonica sa isi faca centru de imagistica fara sa… Read more »

razvan pop

1. in luna octombrie se discuta la Congresul de la Montreal (Adrian Iorgulescu, ministrul MCC, a dat aceasta informatie in repetate randuri presei locale). la acest Congres se discuta acceptarea Sibiului in patrimoniu.
2. te contrazic si cu recensamantul. in iunie 85% dintre sibieni l-au votat pe Johannis ca primar acceptandu-i si programul, care includea acest aspect, adica da am fost intrebati si am raspuns.
3. nu am ce raspuns sa dau legat de Grigorov, deoarece ai perfecta dreptate. dar ce putem face peste proprietatea omului?

Anonymous

dacii liberi…pe ei-i cred la fel de mult ca pe carabulea
nu se poate ca toata lumea sa faca ce vrea intr-o zona atat de sensibila. in nici un oras european care se respecta lucrurile nu sunt lasate la voia intamplarii. primaria a stabilit niste reguli si a autorizat pe cine si ce a considerat ca se potriveste in planul pentru orasul vechi.

morbo

Anonymous

Razvane tu ai fost sa vezi ca fostul cinema Pacea e daramat si se construieste altceva acolo? Daca nu du-te!

razvan pop

tocmai am scris mai sus ceva legat de cinematograful Pacea. Acolo chiar nu vad problema. Era o cladire noua, nu era la strada, etc…