Oameni cu care nu prea poți să te cerți

1896512

Din fericire pe aici n-am prea fost nevoit să sun pe la furnizori deoarece n-am prea avut parte de avarii sau dacă au fost atunci a fost vorba de o durată relativ scurtă și n-a fost nevoie să iau legătura cu furnizorul.

Prima avarie ceva mai serioasă am avut-o acum câțiva ani pe vară când s-a luat apa pentru o zi întreagă deși pe la noi nu prea era secetă ca în alte zone. Așa că spre dupamiază am sunat la furnizor cu intenția clară de a mă certa cu cineva pentru ca e destul de nașpa să nu ai apă pentru treburile casnice și sa nu-ți comunice nimeni motivul pentru care s-a întâmplat treaba asta.

V-am spus că din postura de client sunt un mic ticălos așa că nu trebuie să vă mai spun că eram decis să fac scandal în cazul în care o să fiu tratat așa cum eram obișnuit de prin România, adică cu foarte mult dispreț și indiferență.

Numai că o doamnă a răspuns foarte repede la numărul de telefon pentru avarii și a început să-mi ceară date și detalii pe un ton foarte amabil, apoi după ce a verificat mi-a explicat că nu există o avarie pe rețea așa cum credeam eu și că problema e la noi pentru ca noi avem ceva bazine care sunt umplute în fiecare noapte de niște pompe și care teoretic ar trebui sa ne confere un minim de disponibilitate a apei pe tot parcursul zilei pentru a nu depinde exclusiv de rețeaua generală. Numai că bazinele astea s-au dovedit mult prea mici în anumite condiții de consum și astfel se golesc mult prea repede și că problema asta trebuie să o rezolve asociația de proprietari.

Un alt episod similar l-am pățit cu furnizorul de energie electrică.

Cum pe aici pe la noi totul merge pe electricitate (inclusiv apa) și astfel nu puteam nici să ne spălăm, nici să încălzim mâncarea și nici să facem cald în casă am sunat la dispeceratul celor de la firma ce ne furnizează electricitate hotărât să reproșez cuiva faptul că facem frig și foame deși suntem cu facturile la zi.

Numai că din nou mi-a raspuns o doamnă foarte amabilă care a confirmat existența unei avarii și m-a asigurat că cel târziu la 19:30 furnizarea de electricitate o să fie restaurată. Am fost sceptic așa că am plecat de acasă pentru ca oricum n-aveam altceva mai bun de facut și spre surprinderea mea, furnizarea energiei electrice a fost restaurată la 19:29 fără să mai avem probleme ulterioare.

Ori fix treaba asta reprezintă unul dintre motivele pentru care îmi place mai mult aici decât în România.

Nu prea ai oameni cu care să te cerți pentru că toți sunt cât se poate de amabili, indiferent de context și nu țin minte nicio experiență în care să fie implicată vreo acritură de funcționar.