Oameni care nu stiu sa-si vanda marfa

screen-shot-2016-09-11-at-12-29-31

Ma uitam mai devreme pe AirBnB la niste oferte de cazare si am remarcat faptul ca majoritatea celor care incearca sa inchirieze prin AirBnB habar n-au sa-si vanda concret marfa.

La mai toate ofertele de cazare si cu pret mic sau relativ mediu pozele sunt primul lucru care lasa de dorit.

screen-shot-2016-09-11-at-12-29-07Foarte multe dintre poze sunt pixelate ca dracu’ de zici ca au fost facute cu Nokia 3310, iar cele care nu sunt pixelate chiar daca au putin mai multa calitate sunt facute de multe ori in modul portret in loc de peisaj:

Pana si motanii mei inteleg daca le explici faptul ca modul asta de a face poze nu se numeste portret degeaba.

E absurd sa te apuci sa faci 10 poze la o singura camera cand din doua unghiuri pana si cu cel mai prost aparat ai putea sa surprinzi suficiente detalii din camera in modul peisaj.

Pe urma sunt pozele facute aiurea, la elemente care n-au nicio relevanta pentru turist, cum e asta cu gresia de pe terasa ce evident e facuta tot portret ca doar nu putea s-o faca invers ca sa vedem si peisajul:

screen-shot-2016-09-11-at-12-29-31Sunt tare curios ce anume a incercat sa transmita proprietarul cu poza asta?

Sa fie oare faptul ca a pus gresie de duzina pe terasa? Ca a avut bunul simt s-o curete dupa ce au plecat ultimii musafiri sau ca are gresie ceea ce intr-adevar e o foarte mare realizare si un detaliu de maxima importanta.

Mai trebuie sa va spun faptul ca sunt unii care adauga astfel de detalii in descriere? Gen ca are tamplarie termopan din PVC, sau gresie pe terasa si alte bazaconii irelevante?

Acum pe bune, de ce ai pune o astfel de poza intr-o oferta de cazare?

screen-shot-2016-09-11-at-12-38-18

screen-shot-2016-09-11-at-12-41-37Altii pun poze cu dulapuri sau usi de frigider deschise. De ce anume?

Stie careva dintre voi cum anume l-ar atrage pe un turist toate usile alea deschise?

Sau ce relevanta ar avea o poza cu casa scarii, ingusta (cum sunt mai toate alea vechi in Mallorca), intunecata si sinistra:

 

screen-shot-2016-09-11-at-12-44-54 Sa va mai spun si ca sunt oameni care pun poze cu oile de prin insula sau cu diversi oameni la plaja folosind inclusiv poze ciordite de pe net?

Nu stiu zau ce e in mintea unor astfel de oameni, insa un fotograf bunicel le-ar cere maxim 100 de euro ca sa le faca 10 poze bune cu lumina perfecta, unghiuri perfecte si editate profesionist.

Din pacate postarile de pe AirBnB cu poze profesioniste care sa si atraga vizitatorul, precum acest penthouse sunt foarte foarte rare. Daca gasesti 5 atractive din 100 de oferte poti spune ca e mult.

Majoritatea au noroc cu faptul ca foarte multa lume se uita intai la pret si apoi la poze si astfel au sanse relativ bune sa si vanda ceva.

P.S. Daca vreodata veniti in Mallorca si sunteti curiosi cum e sa dormi pe o barca maiorchina tot pe AirBnB gasiti si astfel de oferte “excentrice” de cazare. Da stiu, si la astia lasa de dorit pozele.

P.P.S. Nu doar in Mallorca e asa, ci peste tot in lume, dar de la Mallorca te-ai astepta la mai mult pentru ca e destinatie turistica si are vad.

P.P.P.S. Despre cum sunt decorate si aranjate nu va scriu nimic ca pe urma iarasi primesc reclamatii c-am scris prea mult.