Aparate de mii de euro si poze de cacat

Ma uit uneori pe 500px si dau peste fotografi care pare-se ca au dezvoltat o manie in a face poze ca acum 100 de ani cand flashul se facea cu o festila cu praf de pusca.

Mi se pare de-a dreptul cretin sa-ti iei un Canon EOS sau mai stiu eu ce DSLR high end, sa faci cu el poze de o calitate exceptionala si apoi sa te apuci in Photoshop sa faci poza “vintage” transformand-o dintr-o poza color in una alb-negru in care umbrele sunt suficient de obscure incat sa acopere mare parte din detalii. Ba mai mult e si mai cretin sa dai pozei textura aia nisipoasa de acum 100 de ani.

Probabil ca e OK sa editezi din cand in cand doua-trei poze astfel, dar sa-ti umplii portofoliul de astfel de poze nu e doar ilogic ci si absurd. Unde mai pui ca sunt oameni care au astfel de poze facute impecabil in studio cu lumina perfecta, dupa care le strica cu doua filtre de Photosop.

Aparate de mii de euro si poze de cacat

7
Lasă un răspuns

2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted

Arta e perceputa diferit 🙂

Malin .. discutia asta ar fi mers al dracu de bine la o bere rece, nu de alta, dar as putea discuta pe tema asta o zi si o noapte … deh, pasiune vere, nu jucarie. 😀 Pe scurt … din punctul meu de vedere, fotografia alb-negru este forma maxima de expresie fotografica. Daca o fotografie color te fura si minte cu ajutorul unor culori, in cea alb negru avantajul asta dispare si ramai cu jocul de lumini si umbre … sau mai poetic spus, pictezi cu lumina! 😛 Ti’a placut asta, nu? 😀 Ei bine … am avut si… Read more »