Nu stim sa respectam alegerile celorlalti

Mai devreme cineva din lista de prieteni de pe Facebook a postat o poza cu o bere de 1,30 euro pe care si-a cumparat-o ca s-o probeze. Omul e in ceva concediu prin Spania si a tot incercat produse locale despre care a postat chestii online.

Nici nu s-au incarcat complet butoanele de like, comentariu si share de la postare ca s-a trezit unul, din lista lui de prieteni, sa-i spuna ca berea pe care a cumparat-o e un gunoi, pentru ca asa o considera el, un gunoi. Mno’ acuma vorba aia, nu te poti caca in gusturile omului si nici nu poti sa zici mai nimic atunci cand omul se ajunge si produsele ieftine ii put, insa treaba asta denota lipsa crasa de respect pe care o avem unii fata de alegerile celorlalti.

Mi s-ar parea acceptabil sa-i spui unui om faptul ca un produs e o mizerie atunci cand iti cere parerea asupra lui sau il recomanda si tu ai avut vreo experienta proasta, insa mi se pare o lipsa crasa de educatie sa-i contesti alegerea omului mai ales atunci cand nu ti-a cerut parerea si in definitiv banii pe care-i cheltuieste sunt ai lui.

As putea spune ca e cel mult acceptabil sa-ti spui opinia despre un produs sau serviciu in privat nu public, sau daca chiar o faci public sa argumentezi decent de ce consideri ca produsul respectiv nu e bun.

Totusi, astia suntem si asta e mentalitatea cu care am fost crescuti, din pacate, insa fiti fara grija pentru ca exista o explicatie.

Beer caps and glasses of beer on a pub background