Noi avem legi domne’, dar nimeni nu le aplica

Asa-mi spunea in urma cu multi ani un batranel maramuresean in compartimentul trenului pe care-l imparteam. Asta era concluzia lui in urma unei discutii pe marginea anilor de ‘tranzitie’ ce inca-si faceau simtita prezenta si care pareau sa prezica un viitor destul de sumbru.

Mi-am adus aminte de vorbele batranelului citind urmatoarea fraza dintr-un articol:

Un bebeluş de o lună şi jumătate a murit, iar trei adulţi au fost răniţi, într-un accident petrecut, vineri seară, la ieşirea din localitatea braşoveană Săcele, după ce tatăl copilului, care nu avea permis de conducere şi era băut, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens.

Si apoi mi-am adus aminte de un articol de-al meu in care relatam cum pana si StreetView a surprins indolenta si inconstienta asupra modului in care-si transporta romanii copiii.

Astfel am ajuns la concluzia ca batranelul avea dreptate, mare dreptate. Legi exista si sunt pe alocuri mai drastice decat in multe alte tari, insa nu avem politisti suficient de responsabili si vigilenti ca sa si aplice legile astea, iar lucrul asta provoaca adeseori adevarate drame.