Nivelul educatiei din Romania

Descris de o singura concluzie:

la sesiunea de Bacalaureat de anul acesta s-au sesizat, ca efecte ale lipsei de studiu sistematic, lipsa de logică în tratarea unor subiecte de examen, stăpânirea în insuficientă măsură a tuturor tipurilor de limbaje, un orizont limitat de cultură și absența motivației și deprinderii de a se informa.

via Digi24

Se poate mai josnic decat atat? Am putea adauga vreun argument pozitiv in cazul asta? Sa fie oare asta nivelul educatiei in tara lui Gheorghe Lazar, a lui Eminescu sau Bacovia?

Din pacate asta-i realitatea si asta-i nivelul la care s-a ajuns. E trist ca in anul 2015, un an in care tari sarace de pe continentul African fac mari progrese in ceea ce priveste educatia, o tara cu traditie si foste elite precum Romania face regrese majore. Sa tragi concluzia citata mai sus dupa examinarea raspunsurilor date de elevi la un examen de liceu ale carui subiecte au fost de gimnaziu e de-a dreptul incredibil.

Si inca ceva, va rog! terminati cu ultimul care scapa turma. 5-6 olimpici la o singura materie pe tara sau 3-4 elevi de nota 10 intr-un liceu nu sunt suficienti incat sa incline balanta.