N-avem echipa, n-avem valoare

Pe la 10 ani m-a dus tata la fotbal pe stadionul din Sibiu. Juca Romania cu Italia. Nu mai stiu ce scor a fost sau daca era doar un meci amical, dar imi amintesc scandarile „Avem echipa, avem valoare” si altele asemenea. Sincer, prietenii stiu, nu ma atrage fotbalul. Nici sa il joc, nici sa ma uit la TV, cu atat mai putin sa ma duc la meci. Am vazut stirile astazi pe net care timide anuntau o noua infrangere a nationalei de fotbal a Romaniei… Batuti cu 5 – 0 de sarbi la ei acasa. Probabil ca asta este valoarea Romaniei la fotbal. Am vazut ca dupa noi in clasament mai sunt doar cei din Insule Feroe.

De ce s-a ajuns aici? Simplu! S-a investit prea mult in fotbal, in detrimentul altor sporturi. S-au facut prea multe afaceri apoi pe spatele fotbalistilor. Si uite asa avem un fotbal slab in tara, cu echipe incapabile de rezulate internationale… Dar este plin televizorul de fotbalisti care se besesc, se cearta sau isi iau masini scumpe. Ori de patroni de cluburi de fotbal care joaca table, se besesc, se scarpina in urechi, orice doar sa fie stiri cu ei.
Toate acestea in timp ce echipele de handbal sau alte sporturi au rezultate deosebite… cu bani putini si fara mediatizare. Cum poti sa echivalezi un titlu european la handbal cu besina lui Becali? Chiar asa!
Aseara romanii au vazut inca o data „marea” valoare a fotbalului nostru.
Este o vorba la noi: toti se pricep la fotbal si politica. Eu zic ca nu ne pricepem la nici unele si ca dovada si fotbalul si politica sunt facute prost la noi in tara…