Sportul national…

De fiecare data cand joaca echipa nationala vad in feedul de Facebook cum ies la iveala patriotii, acei oameni bucurosi nevoie mare ca joaca Romania contra altei tari pentru calificarea la vreun campionat continental sau international. Desigur nu pot sa nu remarc entuziasmul acelorasi oameni precum si increderea lor in faptul ca Romania o sa castige, desi din 1998 si pana in prezent n-a mai castigat nimic, n-a mai prea reprezentat Romania pe nicaieri. Si nu in ultimul rand desi e cat se poate de clar ca fotbalul romanesc e la pamant, ca jucatorii sunt convocati la nationala pentru ca sa satisfaca interesele unor asa-zisi impresari si nu datorita talentului pe care-l afiseaza.

Cei talentati au fost in cel mai fericit caz pe banca de rezerve, iar cei care erau maleabili si acceptau sa fie vanduti ca sclavi de impresarii lacomi erau mereu bagati la inaintare. Tin minte ca a fost o perioada in care la echipa nationala aproximativ 90% dintre jucatorii titulari erau de la Steaua, desi la acea vreme campionatul era de 18 echipe si fiecare avea ‘valori’. Bineinteles ca toti dintre cei care se perindau pe acolo drept ‘titulari’ erau reprezentati de fratii Becali, actuali parnaiasi.

Ori toata povestea asta a facut ca sportul national romanesc sa pice in derizoriu pentru ca e de la sine inteles ca nu se mai pune problema de spectacol sau performanta ci de a umple conturile unora si cam atat.

Revenind la patriotii de care va povesteam la inceput, vreau sa spun ca adeseori acestia sunt oamenii care sunt romani doar la 1 decembrie, sau doar cand afla ca vreun alt roman a reusit o performanta. Nu conteaza faptul ca el a plecat din tara din cauza lor, nu conteaza in ce domeniu a reusit performanta respectiva. Daca-i roman e de-al lor si ei sunt mandri de el, numai ca el nu e mandru de ei si n-a fost niciodata.

Acesti patrioti de conjunctura sunt de cele mai multe ori oamenii care sunt de acord ca bataia e rupta din rai, si multi dintre ei daca nu-si bat nevestele, le jignesc si abuzeaza de ele in mod constant pentru ca adevaratul sport national al romanilor e batutul nevestei sau iubitei:

M-a întrebat dacă l-am înşelat şi dacă am dus pe cineva la el în apartament. Pentru că nu a primit răspunsurile care le dorea el a început să dea cu palma, apoi cu cureaua peste spate şi le alterna cu pumni. Bătaia a fost aproape continuă. Nu m-am putut apropia de telefon că nu m-a lăsat. A smuls părul din capul meu precum smulgi iarba. Stătea pe scaun în bucătărie, mă ţinea cu dreapta şi cu stânga îmi smulgea părul din cap. M-a dat cu capul de mai multe ori în perete până am făcut gaură în peretele de rigips. Cât m-a bătut a băut întruna, La un momemnt dat l-am întrebat dacă vrea să mă omoare şi mi-a spus că nu s-a hotărât. Pe la 2 noaptea a zis că mă dă unui proxenet

sursa PressAlert

Randurile de mai sus reprezinta declaratie unei fete care a crezut ca prima bataie o sa fie si ultima, care a iertat si a doua si probabil si a treia oara pana cand violenta celui de langa ea a devenit de neimaginat. De asemenea ele reprezinta o realitate crunta a Romaniei emancipate ce conform unora a fost candva leaganul civilizatiei.