V-ati intoarce La Monarhie?

Fiindca tot a fost ziua regalitatii in Romania si am vazut ca multi imbratiseaza ideea de monarhie sunt curios totusi care-I pozitia Sibiului cu privire la monarhie.

Eu unul as fi de acord doar cu o monarhie constitutionala cum e in Anglia, Spania etc. si mai putin cu monarhia de care a avut parte Romania inainte de comunism. De asemenea nu mi s-ar parea normal ca tara sa fie condusa de regele Mihai. Este intr-adevar regele mostenitor al romanilor insa in perioada comunista n-a facut nimic pentru tara lui cum ii sade unui rege ba mai mult imediat dupa ce a cazut comunismul prioritatea lui a fost sa-si revendice diverse imobile, terenuri si bogatii ignorand faptul ca toate s-au realizat prin truda poporului roman si au fost protejate si intretinute de poporul roman in perioada lui de exil.

De asemenea s-a ferit de viata politica din Romania si nu s-a implicat deloc activ macar in domenii precum diplomatia si cultura unde prestigiul casei regale putea fi un atu pentru tara noastra.

Pe langa astea nu sunt de acord nici cu vreo eventuala domnie monarhica a printului Paul (de Romania) care este un parvenit al case regale si care s-a autoproclamat print inainte ca tribunalele sa dea vreo decizie in acest sens si sa-I dea vreun drept. Un alt personaj din familia regala care nu are ce cauta la conducere ar fi principele Nicolae care desi are nume romanesc nu s-a sinchisit macar sa invete limba romana la perfectie pana la varsta la care s-a decis sa se alature casei regale romane, dar in schimb are pretentii de succesiune la tron.

In opinia mea cel mai potrivit pentru a ocupa functia de rege al Romaniei in eventualitatea instituirii unei monarhii constitutionale ar fi principele Radu (Radu Duda pe numele lui real) care spre deosebire de regele Mihai, printul Paul si principele Nicolae s-a ocupat in limita posibilitatilor legale de legaturie diplomatice si culturale ale Romaniei si nu si-a emis pretentii nesabuite la tronul tarii cum a facut printul Paul.

Probabil ca inlocuirea presedintelui cu un rege n-ar fi o idee rea fiindca cel putin am avea un punct forte din punct de vedere diplomatic si am scapa de scandalurile de doi lei care nu fac cinste tarii si pe care le-a iscat Basescu de fiecare data cand a avut ocazia.

Pana se vor schimba lucrurile va invit la vot:

[poll id=”167″][poll id=”168″]

Căutări: