Modelul

Ducem lipsă de modele. O spun eu, o spun alţii de 20 de ani. Dar parcă mai mult ca oricând, în ultimii doi – trei ani “modelul românesc” a devenit atât de viciat şi găunos că se vede de la o poştă cum pute. Şi totuşi din ce în ce mai mulţi români îmbrăţişează noile modele. Fie ei politicieni, artişti, oameni de afaceri sau simple fufe prezente prin tabloide, aceste modele servite românilor zi de zi ne îndobitocesc. Stăm cu ochii pironiţi pe televizor, citim dimineaţa ziarele sau măcar ne uităm la poze cu fete dezbrăcate, în timp ce ne bem cafeau din reclama de cu seară de la TV. Fumăm, bem… ne viciem în orice fel doar pentru a scăpa de stress. Chestia asta cu stressul a apărut odată cu democraţia. La toţi. Cei stresaţi înainte de 1989 erau foarte puţini. Dar televiziunea, ziarele, falimentul fabricilor, căutarea unui loc de muncă, preţurile crescute la fiecare trei luni… toate contribuie la stress. Ne macină creierul şi spiritul. Înnebunim sau ne alienem spiritual. Ce ne mai mirăm atunci când apar modele tabloide urmate de mii de oameni. Bani, putere, maşini, celebritate, bijuterii, haine de firmă, lux… acesta este modelul românesc 2010. Până când?!

4
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted

eu sunt propiul meu model 😉

Modele din Romania (cel putin pt mine:D )

Anton Duma – cicloturist – om care a avut curajul si vointa sa apuce “taurul de coarne”

Valeriu Popa – primul roman care a elaborat retete naturiste combinate cu miscare, sport, pt. boli grave (cancer, schizofrenie etc.)

Dan Puric – un ex. adevarat de patriotism (mai multe in cartea “Despre omul frumos”)

cibinensis

Nu va pierdeti curajul. Diva s-a intors de la Mediterana, plina de gratii si cu decolteul cat Golful Persic sa dea lectii forumistilor, pardon “scuipatorilor de seminte” cum ii denumeste distinsa vedeta pe romani.
Ea se considera deja o portavoce a diasporei.
Modelele se vor inmulti desigur- in columbence, brailence si alte specii.