La Zoo!

Ieri am fost din nou la zoo in Sibiu, de data asta insotit de aparatul foto. Am incercat sa surprind cateva instantanee cu animalele de acolo si am reusit chiar mai mult!

Din start trebuie sa spun ca imi place cum s-a schimbat gradina zoologica de la Sibiu. Aveam in minte amintirea trista a acelor custi mici unde stateau ursii,leii, tigrii si alte animale mari. Acum aceste animale, cat si maimutele au parte de spatii deschise mai mari. Au ramas insa gardurile, acum electrificate. Va mai dura ceva pana la stadiul spatiilor de acest fel din occident, unde animalele nu mai sunt ingradite ci traiesc asemanator cu mediul lor natural in spatii scobite in pamant sau izolate de privitori cu centuri de apa. Dar e ok deocamdata si asa. Inca nu sunt multe animale la Sibiu, dar, in viziunea noilor amenzi marite de Primarie pentru infractiuni la zoo, mai e MULTA nevoie de educatia vizitatorilor.

Ieri am auzit “Mi piace tanto! Guarda il tigru! Che bello e! Cutu cutu!” si alte asemenea. Puma a fost trezita din somn ca sa presteze pentru cuplul romano-italian cu bebe. Alte cupluri, exclusiv romani, hraneau maimutele desi acest lucru este interzis. De altfel la toate tarcurile cu maimute acestea imediat veneau la gard cand vedeau oameni fiind deja obisnuite sa fie hranite de vizitatori.

O faza la care nu m-am putut abtine sa nu rad a fost la un tarc cu maimute mai mari (nu stiu speciile, eu admir animalele pentru ceea ce sunt nu pentru numele dat de specialisti). Acestea au fundul rosu! Hihi! Masculii se pare erau in calduri si aveau penisurile lungite la maxim. Apoi s-au asezat langa gard si nu mai era vizibila “fierbinteala” lor. Cateva cupluri s-au apropiat de tarc si ii intaratau cu fructe si “Cutu! cutu!”. Normal masculii s-au ridicat spre ei in splendoare lor la care domnisoarele ‘Vai!!! Ce scarbos! nu ma pot uita! M-am oripilat!” si se intorceau sa nu vada….. Dar parca vad ca trageau cu coada ochiului si comparau cu partenerii lor! ha!

Dupa ce am vizitat toate animalele si am meditat la lacul nou construit in spate care nu e napadit de buruieni deja si sta nefolosit desi are o insula in mijoc ce poate deveni casa unor maimute… am inchiriat o hidrobicicleta pentru a savura o jumatate de ora de sport si relaxare! Normal ca prima pe care am nimerit-o scartaia de se auzea pe tot lacul asa ca am schimbat-o cu alta care scartaia mai putin. Oare le e asa greu sa dea pe ele cu vaselina?

Plimbarea pe lac a fost placuta, mai ales ca ne place jetul de apa din mijloc. Data trecuta cand am fost pe lac am vazut acolo curcubeul, acum ne-am bucurat doar de vaporii de apa rece. Lacul mare e insa napait de plante subacvatice si abia mai poti pedala sau vasli pe margini si chiar si spre centru. Cred ca o curatenie ar cam fi necesara. Am mai remarcat si un grav viciu de securitate (foto) sub podul de la intrarea de la zoo care nu e izolat cu plasa, astfel ca niste tineri mai bezmetici ar putea intra cu barca sub pod si apoi ar urma inevitabil o cadere in gol de cealalta parte… Poate 4 metri de plasa nu ar strica sa fie securizata zona, mai bine evitam accidentele decat sa reparam dupa ce aceastea s-au petrecut!

In rest la zoo e placut sa iti petreci ziua. Intrarea e doar 2,50 lei si barcile costa 7 lei pentru jumatate de ora plus 7 lei garantie (sa aveti bani potriviti ca nu au sa dea rest!).