Apar raspunsuri in cazul Dealul Gusteritei

Am trimis petitia semnata de peste 350 de oameni la institutiile precizate in antetul ei si iata primul raspuns primit in facsimil, mai jos. Chestiunea e ca m-am adresat Agentiei NATIONALE de Protectia Mediului pentru acest caz si am primit raspuns de la cea LOCALA, care si zice la final ca nu are competenta in caz si a inaintat actele la centru, lucru ce il stiam deja din presa.

Daca urmariti insa materialul celor de la mediu se spune ca cele 40 ha sunt de fapt 45 ha si ca sunt DOAR salcami nu foarte vechi (20 de ani) si deci neinteresanti. De asemenea l-a schimb s-a propus compensarea cu 140 ha pasune impadurita. Remarcati cuvintele „PROPUS” nu si obligat si atentie la faptul ca e vorba de o PASUNE, deci ciobanii din zona vor fi probabil foarte „fericiti”. Oricum incepe sa sune a daca si cu parca. Inca astept raspuns de la Primaria Sibiu si Tondach Romania Srl.

Am cerut documentatiile sa le vedem unde sunt cele 45 ha de salcam si unde cele 140 ha de pasune. Concret. Mai mult argumentul ca se COMPENSEAZA e unul FALS atat timp cat pasunea era deja verde, deci doar SE PIERD 45 ha padure! Dar astia de la institutii cand vorbim de mari investitori o dau la intors si te amagesc cu cuvinte pompoase si te trimit de la Ana la Caiafa!

Reamintesc ca am aratat cu poze aici pe blog cum fosta cariera de suprafata folosita in dealul Gusteritei de Tondach nu a fost impadurita desi directorul firmei declara in Adevarul ca a fost. Pozele si realitatea din teren nu mint!