Crima la Ocna Sibiului

Ziarele si televiziunile din zilele acestea ne-au bombardat cu stirea ca o femeie si-a ucis sotul cu toporul la Ocna Sibiului. Ce mi s-a parut interesant la acest eveniment a fost modul diferit cum a relatat presa desfasurarea evenimentelor si mai ales cum au cautat si gasit motivele ce au impins femeia la acest dest extrem.

Antena 1 Sibiu a luat-o soft stirea si a intervievat vecinii care erau socati si spuneau “erau o familie linistita”, “nu faceau probleme” etc… Dar in alte ziare si la PRO Tv aparea ca ambii beau din greu, faceau scandal etc. – citat fiind politistul din localitate. Interesant este ca in casa cu crima stateau la negru cazati o familie de turisti…halal concediu! Dar culmea e ca nu auzisera nimic din asa-zisele scandaluri dezvaluite de politist. Cert este ca toti ziaristii si vecinii si martorii sustin ca tipul a luat in ziua aceea salariul si ca un roman get pe get s-a gandit sa il bea tot in ziua aceea. Sotia nu a mai indurat si dupa o altercatie intre ei (sau credeti ca el nu o batea la betie?!?) a luat toporul si a transat problema: la propriu si la figurat. Eu unul nu sunt de acord cu violenta si femeia va suporta consecintele legii. De altfel ea s-a si predat.

Dar presa a sarit sa caute motivatiile. Desi femeia si-a declarat clar presei motivul… ca nu mai suporta betiile, cheltuirea banilor aiurea etc. Ce a scos insa presa in evidenta: ca femeia era cu 10 ani mai in varsta ca el (ce legatura avea cu crima?) si ca a folosit toporul cu care APROAPE i-a taiat capul. Cred ca cei de la ProTV in goana dupa senzational aveau o ciuda teribila ca femeia nu l-a decapitat pe sot…ce stire scoteau atunci! Asa au dres-o ei editorial sa puna totusi cuvantul decapitat!