La ce e bun statul de drept

Musai sa va explic putin la ce anume e bun statul de drept si am sa fac asta prin doua exemple relationate cu feminismul extremist.

Exemplul 1:

Un jurist s-a prezentat la un concurs pentru un post la ministerul transporturilor din Austria impreuna cu alti doi candidati, un alt barbat si o femeie. S-a dat un examen in baza cerintelor stabilite prin vreo lege sau regulamentul intern si juristul in cauza a obtinut nota cea mai mare, dar n-a fost angajat pentru ca e barbat si de cand cu feminismul extremist se pare ca femeile au prioritate, chiar si atunci cand performantele lor sunt sub-standard.

Barbatul in cauza a dat institutia in judecata si a castigat in tribunal despagubiri de peste 300 mii de euro.  Asta pentru ca intr-un stat de drept, discriminarea se aplica in ambele directii si doar in state cu o democratie bolnava poate sa existe o dictatura a minoritatii. Mai multe detalii aici.

Exemplul 2:

Un psihopat isi ucide nevasta si toate gazetele adepte ale corectitudinii politice prezinta cazul sub aura conceptului de violenta a barbatilor asupra femeilor. Tribunalul de pe Facebook si alte alea isi face meseria, iar sentinta e data inainte ca o instanta de judecata sa se pronunte in acest sens. De fapt pe aici fenomenul asta a ajuns atat de infricosator incat nu e saptamana in care sa nu apara vreo stire despre vreo duduie care si-a turnat iubitul sau barbatul la militie, acesta a fost arestat pentru presupuse abuzuri sau violenta si ulterior eliberat el si arestata ea pentru fals in declaratii. Probabil ca principala tema de discutie in grupurile de tate 2.0. e cum sa-l toarne pe fraier atunci cand se satura de el.

Dar sa revenim pentru ca nu vreau sa divaghez. Siderat de faptul ca presa a luat de buna sentinta data pe Facebook in cazul despre care va spuneam, desi individul vinovat era un psihopat, iar crima a fost pasionala, un oarecare, presedinte al asociatiei tatilor separati si divortati de aici din insula a trimis o scrisoare catre gazeta respectiva si a cerut un drept la replica pentru a explica faptul ca barbatii nu se nasc ucigasi de neveste cum incerca sa sugereze articolul respectiv.

Maxima autoritate locala in materie de egalitate din Mallorca s-a sesizat din oficiu si a cerut procuraturii sa demareze demersuri pentru acuzarea individului ce a cerut unei gazete un drept la replica pe motiv ca scrisoarea acestuia reprezinta o apologie a violentei de gen, desi lucrul asta e evident o minciuna grosolana.

Siderat pentru ca a ajuns o tinta a extremismului feminist care nu doar ca incearca sa transmita ideea ca toti barbatii sunt la fel, dar si incearca sa descurajeze libera exprimare prin orice mijloace posibile, individul respectiv a facut o plangere penala impotriva duduii care a incercat sa-i puna pumnul in gura si ghiciti ce … instanta a decis impunerea unei cautiuni de 30000 de euro pentru ca duduia (functionar public de inalt rang) sa nu intre in parnaie si demararea unui proces pe cale penala impotriva ei.

Pana la urma era cat se poate de evident faptul ca intr-un stat de drept un inalt functionar public cu convingeri extremiste nu are dreptul sa puna pumnul in gura si sa incerce sa intimideze prin metode de natura juridica libera exprimare in timp ce siesi, si celor ca ea, isi garanteaza fix contrariul. Povestea intreaga o gasiti aici.

Asa ca uite din astfel de motive e bine sa traiesti intr-un stat de drept, chiar daca nu e suficient de perfect precum in Utopia lui Thomas More.