la cata fauna e prin licee si 53.8% e cam mult

Cam asa suna comentariul unui cititor al Tribunei la articolul privind gradul de promovabilitate la Bac.

Nu intentionez sa tin prelegeri despre cat de cuminti eram noi in scoala, fiindca am putina moralitate sa recunosc ca si in perioada in care am facut eu liceul se chiulea si se mergea pe la terase si prin cluburi.

Diferenta dintre atunci si acum e delimitata de faptul ca pe atunci foarte putini parinti dadeau meditatii la copii, foarte putini isi permiteau si foarte putini considerau necesar acest lucru. Scoala e scoala pentru a invata, iar cine e constient de chestia asta invata la scoala si nu acasa.

Sunt constient ca foarte multi vor invoca gradul de pregatire al actualilor profesori. Nu il contest, stim cu totii ca profesorii actuali se zbat intre minim intelectual si mediocritate, insa ce omit cei mai multi e faptul ca in ultimii 10 ani in Romania a inflorit industria meditatiilor, o piata neagra care alimenteaza pseudoprofesorii si care le rotunjeste veniturile cu acordul tacit al conducatorilor iubiti, ca sa le inchida gura in fata salariilor mizere.

Problema e ca acesti tineri fac meditatii cu aceiasi profesori mediocrii care le predau la scoala, iar prin faptul ca fac meditatii primesc si note de trecere, ca doar profesorii nu ar fi atat de tampiti incat sa muste mana care-i hraneste. Parintele catalogheaza cunostintele copilului dupa notele primite, iar daca la inceput de an scolar copilul ia un 4 si in urma meditatiilor notele lui urca treptat parintele intelege necesitatea meditatiilor limitat fiind intelectual, iar profesorul profita si-si duce planul pana la capat, fiindca spre deosebire de parinti au cateva procente in plus la IQ.

N-am sa comentez foarte mult pe tema asta, fiindca stim cu totii situatia reala, suntem constienti ca nivelul maxim al invatamantului romanesc e reprezentat de mediocritate. Suntem la curent cu spagile date pentru promovarea examenelor in anii trecuti, cu compromisurile facute pentru note de trecere dar si cu lipsa de educatie a actualilor elevi. Adevarul e ca ne-am dorit libertate si de asta si avem parte.

In alta ordine de idei, am sa va las sa dezbateti pe seama comentariilor lasate de cititori, fiindca pentru mine, la un articol comentariile sunt mai importante decat articolul in sine. Ma amuza faptul ca toti sunt indignati, toti stiu mai bine, isi dau cu parerea dar intr-un final nu fac nimic ci raman la stadiul de comentatori.

Multumesc celui mai iubit dintre sibieni, maretul ctitor Klaus Johannis pentru conditiile pe care ni le–a creat cu bodegile de pe centru. Gratie orelor petrecut pe aceste terase desavarsite am ajuns la acest mare grad de intelepciune si vaste cunostinte generale. S–a vazut, de aceea Sibiul a fost pe locul intai din Romania la rezultatele de la bacalaureat. Traiasca domnul Klaus, acest geniu al dealului Gusterita si clasa saseasca din randul careia s–a inaltat maretul astru, model pentru generatiile viitoare. HEIL !

Au existat camere de supraveghere in toate liceele din judetul Sibiu?
Cum se poate sa uiti asa de subit TOT CE AI INVATAT in patru ani de scoala, doar din cauza unei camere de supravegheat?

daca parintii nu dadeau ore in particular si nu se copia cit s–a mai putut copia dezastrul era si mai mare.Traiasca profesori care au diplome primite dupa 1990 de la facultatile cu concurs de dosare.Halal invatamint.

10
Lasă un răspuns

5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted

vreu doar sa te contrazic putin in ceea ce priveste problema meditatiilor….nu contest neaparat tot ce ai zis, dar nu e chiar numai asa cum zici tu…eu am luat meditatii, ptr ca sa fim sinceri intr-o clasa cu 31 de elevi, din care poate jumate chiar vor sa invete ceva si jumate sunt acolo ca altfel nu primesc alocatie, nu prea ai cum sa inveti. Si atunci, meditatiile, 2 ore (fata de 50 min, cat e ora la scoala) in care profu de meditatii are maxim 3 elevi, sunt binevenite si folositoare ptr cei care stiu sa profite de ele.… Read more »

petre

Draga Miruna, Daca treci parleazul si casti ochii la cum decurge invatamantul in alte tari, ai sa vezi ce ochi mari vor face oamenii cand le povestesti ca ai luat meditatii. Te vor intreba senin “da la scoala ce faceai?”. Si ei au clase de 30 de oameni, si ei dau Bac, si ei merg la facultate, FARA meditatii. In plus meditatiile au un efect negativ asupra orelor la clasa: daca copiii sunt meditati, la scoala nu mai sunt atenti, isi fac temele pt meditatii in ora, isi spun “lasa ca imi zice profa la meditatii cum se face asta… Read more »

Cine vrea sa invete, invata si fara meditatii, chestia cu atentia speciala acordata la meditatii e o tactica a profesorilor. Acestia nu prezinta elevilor in timpul orelor exemple de teste din anii precedenti ca sa ii familiarizeze pe acestia cu tipurile de exercitii sau probleme, tocmai ca sa-i faca pe acestia sa mearga la meditatii. Daca ai invatat pe parcursul anilor ceea ce s-a predat, daca vezi si cateva teste din anii precedenti, si le si rezolvi atunci nu ai cum sa nu obtii nota, nu doar de trecere ci chiar una buna. Aveam in liceu o profa care ne… Read more »

LEON

acesti bieti plavani sunt VICTIMELE sistemului bolnavicios in care MASS MEDIA,POLITICUL,LIPSA VALORILOR,PROMOVAREA NONVALORILOR,MINISTRII TRASEISTI POLITIC FARA O BAZA, SI ALTELE sunt de vina de decaderea a citorva generatii. Inainte se intra cu examen la liceau si aveai si 2 examene pina sa ajungi sa dai Bac ul deci cred ca usurarea intrarii la facultati si examene cu dosar…ca asa i in Occident, dar acolo se cam invata totusi si nu se umfla notele sa ca intre plozii unde viseaza parintii,avuti. Apropo acelasi lucru l au facut unii care si au majorat cu n an inainte de pensie ,salariul, ca sa… Read more »

LEON

scuze pt erorile de tastare, dar cind ma enervez nu mai vad ca se bat…..sau pe cine
Nu inteleg de ce nu sunt tehnocrati ,specialisti la toate nivelele inclusiv in guvern….este vb de votul camerelor si atit dar in acestea jocul politic suna asa
NU VA DAM VOTUL CHIAR DACA ESTE PT BINELE TARII , SA NU CREADA PROSTIMEA CA ESTE MERTUL VOSTRU……INADMISIBIL ACEASTA LIPSA DE REALISM
SI TOT ASA SE INCURCA TO

LEON

nu cred ca comparatia este chiar buna Vedeti ce se intimpla la spitalul Judetean din Sb Nu toti medicii pot fi si buni manageri sau invers ;cert este ca stiu cam ce si cum in sistemul in cauza dar mai trebuie sa aiba si competente sau ceva cursuri ca nu i o rusine. Apropierea este binevenit doar in filmele din SUA…. Eu ma gindeam la exemplul dat de politic in care dupa alegeri partidul,meret, isi pune chibitii in toate posturile cheie din judete si guvern…..n apoi sa vezi tu acolo bilci ,la negocieri, si lipsa de diplome sau de experienta… Read more »