Jurnalism marca Tribuna

Daca in urma cu 128 de ani Ioan Slavici infiinta ziarul Tribuna cu dorinta de a realiza un ziarl de analiza politica obiectiva, in zilele noastre, urmasul parvenit al lui Slavici, locatar la pentienciarul Aiud de ceva vreme pentru o infraciune minora ca alea majore inca n-au fost dovedite, sau mai bine zis cei care au luat spaga sa I le ascunda nu au fost inca prinsi, a angajat la gazeta fel de fel de personaje ale “jurnalisticii” sibiene, unul mai “amuzant” decat celalalt.

De fapt de la ce altceva sa ne asteptam, fiindca domnul Carabulea, ca despre el este vorba, a angajat diversi jurnalisti absolventi ai facultatii de transporturi unde domnia sa era profesor ca sa scrie la gazeta despre adversarii politici, firmele concurente si cam atat.

E trist ca dupa atatia ani de traditie si calitate jurnalistica ziarul lui Slavici a ajuns sa aiba astfel de titluri pe prima pagina, titluri pe care nu le vezi nici macar la Cancan:

 

tribunaaa

 

Nu are rost sa mai scriu cine are etica asta profesionala si morala ca se stie deja. Le inteleg nevoia de a se exprima liberi la fel cum o facem noi bloggerii, insa de la a scrie astfel de titluri si a tacea blat de aproape 1 luna de cand patronul tau e la racoare ferit de arsita verii e un drum cam lung pe strada moralitatii.

E pacat, domnii de la Tribuna ar fi trebuit sa speculeze arestarea patronului lor, care ca si ceilalti mafioti politici din Romania e nevinovat si sa faca un mic reality journal zilnic in care sa detalieze conditiile mizere si umilintele la care este supus seful lor.

Căutări: