Imi plac la nebunie actualizarile de soft

DCIM114GOPRO

Da! Ati citit bine, imi place sa fac actualizari de soft care sa strice functii ce inainte mergeau la perfectie.

Astia de la Windows sunt probabil campioni la asa ceva pentru ca din cand in cand baga cate un update dinasta de strica intr-un fel sau altul functionarea retelei in asa fel incat sa nu poti sa pui alt patch care sa corecteze eroarea decat daca folosesti eventual o discheta. De 5.25" ca sa fie in ton cu politica lor vis-a-vis de testing before commit to production.

Stiam ca fac totul varza adeseori fiindca mai citeam prin feed titlul la vreo stire fara sa am bunavointa s-o si citesc pana la capat, insa de cand m-a bagat Cosmin pe grupul Windows Insider Romania mi-e dat sa vad din ce in ce mai des postari dinastea:

Bine, nu doar astia de la Windows sunt capiati, dar sunt probabil cei mai capiati pentru ca ei cand dau push la vreo actualizare risca sa cauzeze dureri de cap administatorilor de sistem din intreaga lume si mai ales a unora care gestioneaza infrastructuri critice.

Probabil de aia foarte multa lume foloseste inca Windows XP. Nu cred ca s-a pus prea tare problema costurilor cum s-a pus problema idioteniei de care dau dovada astia cand publica vreo actualizare.

O vad eu de multe ori la clientii mei care sunt reticenti sa faca actualizari de framework la siteuri si mai ales cand e vorba de major versions, pentru simplul fapt ca e prea mare riscul ca sa crape ceva, iar experienta ne-a invatat ca se intampla destul de des sa si crape. Desigur, pentru noi e mai simplu ca facem backup si putem sa restauram in caz de ceva, insa la sisteme de operare e cu totul alta poveste.

Bine, nu sunt astia de la Windows singurii cu astfel de idiotenii pentru ca si la Linux si la macOS si la diverse aplicatii se mai fac gafe dinastea ce mai mult strica decat repara. Atat doar ca in cazul Windows sau Android e expunerea foarte mare. De fapt astia doi sunt ca tusea cu junghiul, unul actualizeaza la timp si prost, iar altul nu actualizeaza niciodata cand trebuie.

Sa trecem mai departe pentru ca tocmai ce-am mentionat ca sunt si aplicatii cu gargauni. Zilele trecute mi-am pus aplicatia de GoPro pe iPhone. Pe ala vechi nu mergea instalata pentru ca era prea vechi si asa am zis ca s-o pun pe asta nou fiindca pe telecomanda n-am ecran sa vad ce vede camera, asa cu telefonu' e altfel.

La instalare mi-a zis ca exista o actualizare disponibila pentru camera si cum eu n-am actualizat-o niciodata de cand o am m-am gandit ca e o idee buna s-o actualizez acum, mai ales ca a trecut ceva timp de cand s-a lansat actualizarea si ma gandeam ca totul e OK. Mare gresala am putut face pentru ca, acum cand o conectez la calculator cu cablu ca sa descarc pozele, imi vede si-mi socoteste pozele de doua ori si e incapabila sa le importe prin cablu. Trebuie sa scot cardul microSD, sa-l bag in adaptor si apoi sa folosesc card reader sau slotul de card SD al iMac-ului (din fericire are asa ceva) ca sa pot sa descarc pozele.

Asa ca data viitoare cand auziti de vreo firma ca s-a pus pe concediat zeci, sute sau mii de angajati, ca inchide vreun departament de cercetare si inovatie sau ca pur si simplu urmeaza sa falimenteze sa stiti ca din cauza la astfel de treburi se intampla. Sunt o gramada de indivizi care-si bat joc in mod constant de munca lor si a altora incat e nevoie de astfel de situatii ca sa poti scapa de ei. Si v-o spun desigur din proprie experienta.