Godină și dublul standard

Ori pe Godină l-a părăsit inteligența, aia cât avea, ori s-a ticăloșit și el pentru că altfel nu-mi prea explic de ce se pune el cu curul în potecă pe tema salariilor din miliție (găsiți detalii aici și aici în caz că embed-urile de jos nu mai merg).

https://mariangodina.ro/proteste-ale-unor-politisti/
https://mariangodina.ro/explicatii-suplimentare/

Am scris la un moment dat cum duma aia de la USR cu pensiile speciale e de fapt o ticăloșie monumentală de un populism sinistru care n-ar aduce nimic bun fiindcă 99% din pensii sunt de căcat:

Același raționament se aplică și în ceea ce privește salariile.

Sunt de tot căcatul în 99% din cazuri fie că vorbim de stat sau de privat.

Știu, acum sunt mai mari decât acum câțiva ani, în anumite situații chiar duble, dar sunt prea mici în raport cu responsabilitatea pe care o presupune postul în cauză, mai ales în poliție.

Tocmai de aceea protestul polițiștilor e justificat, iar contextul COVID19 nu e o scuză ci dimpotrivă, datorită COVID19 riscurile meseriei sunt infinit mai mari, sarcinile sunt mai mari, deci pretenția e justificată.

Pe boacterul sau tablagiul (cum îi alintăm noi în poport) ar trebui să-l doară fix în pulă de ce și cum face guvernul.

El își riscă viața și sănătatea lui și a familiei, iar guvernul trebuie să percuteze fără discuție și să rezolve într-un fel sau altul problema.

Aș putea face pariu că dacă acum era guvern PSD și nu PNL tovarășul Godină nu mai era de aceeași părere și se solidariza cu colegii lui.

Numai că acum când sunt ai noștrii la butoane e musai să le găsim scuze.

Diferența între Godină și colegii lui e că el s-a apucat să scrie cărți, și-a luat o oaie cam ciudată pe care o plimbă cu autobuzul și alături de soția lui are diverse surse de venit ce-i aduc bani pe lângă job.

Majoritatea polițiștilor n-au alte surse de venit, n-au oi ciudate și nici magazine online și poate nici nu i-ar duce capul să pună ceva side-hustle pe picioare așa că dacă nu primesc bani mai mulți au o singură variantă și anume să recurgă la șpagă.

P.S. Contrar celorlalți care-l contrazic pe Godină sunt sigur că nu l-a pus nimeni (nici măcar nașul Berbeceanu, care conform unor savanți – link aici în caz că dispare embed – e mai inteligent decât atât) ca să dea dumele alea.

Le-a dat din proprie inițiativă pentru că atât îl duce capul și atât înțelege el din toată treaba asta.

Ca să explicăm mai bine contextul, folcloric vorbind am putea spune că păduchele când ajunge în vârful capului uită de unde a plecat, iar corporativ am putea spune că cel mai periculos prost e ăla cu inițiativă.