Ghiciti tara #11

#1:

Autorităţile ridică din umeri în faţa contractelor de privatizare a reţelelor de distribuţie a energiei, semnate acum zece ani şi care ţin preţul curentului electric bătut în cuie pentru încă jumătate de secol. Comitetul director ANRE a respins astăzi acordarea a două noi licenţe de distribuţie pentru companii care voiau să intre pe piaţă cu preţuri mai mici şi servicii mai bune decât ale firmelor protejate de stat.

#2:

Focuri de armă, azi-noapte, în Capitală. Poliţiştii au tras de 17 ori după o maşină care nu a oprit la semnalul oamenilor legii. După o urmărire în trafic de 26 de minute, şoferul, un adolescent de 16 ani, s-a oprit şi s-a predat. Adolescentul a fost dus la Institutul de Medicină Legala pentru probe. Nici tânărul şi nici pasagerul aflat în dreapta sa în maşină nu au fost răniţi în urma focurilor de armă. Un poliţist al Brigăzii Rutiere Bucureşti a fost lovit.

#3:

Balconul unui apartament din Capitală s-a prăbuşit de la etajul cinci al clădirii direct pe trotuar. Placa de câteva zeci de kilograme ar fi putut ucide cu mare uşurinţă pe oricine trecea în acel moment prin faţa blocului. În plus, a căzut la doar câţiva centimetri de intrarea într-o bancă. Martorii spun că balconul s-a prăbuşit pur şi simplu. Sunt cu atât mai miraţi cu cât blocul a fost inaugurat după Revoluţie şi a fost proiectat să reziste la cutremure mai mari decât cel din 1977.

billy-goat-459232#4:

Un copil in varsta de 4 ani a murit dupa ce medicii din Moinesti l-au diagnosticat gresit, cu otita in loc de meningoencefalita, si au refuzat sa il interneze. Mama copilului a fost de doua ori cu acesta la spital, insa de fiecare data copilul a fost trimis inapoi acasa, cu toate ca se simtea din ce in ce mai rau. Copilul a fost diagnosticat de doua ori cu otita, insa pe certificatul sau de deces medicii au scris insuficienta cardiorespiratorie si meningoencefalita, potrivit Digi 24.

#5:

Soţii plimbate cu maşinile de serviciu şi dosare închise pentru un rând de haine noi! Sunt neregulile descoperite de procurorii anticorupţie la Poliţia Rutieră din Vaslui, ai cărei foşti şefi sunt acum trimiţi în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu.

#6:

Dosare penale vechi chiar şi de 25 de ani sau anchete uitate în fişetele procurorilor. Este una dintre realităţile sistemului judiciar, prezentată public chiar de către şefii DNA şi DIICOT. Dosarul Rompetrol, fraudele de la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor sau Dosarul Mineriadei sunt doar câteva exemple. Situaţia se regăseşte şi pe rolul instanţelor. Peste 200 de dosare aşteaptă de 15 ani o sentinţă finală.