Ferma animalelor Sibiu

Cei ce ne conduc oraşul şi judeţul astăzi par a fi nişte biete imitaţii ale animalelor, care îşi arată muşchii pentru a impresiona cetăţenii. Toţi se cred cel mai deştept, puternic şi carismatic.

Primarul se înfoaie ca un cocoş printre găinile din FDGR la Guvern şi PD-L, iar cei din PD-L se bat cu pumnul în piept precum gorilele, dar nu fac nimic. Cindrea şi supuşii săi de la PSD sunt ca vulpile: tăcuţi, vicleni şi înhaţă funcţia când nu te aştepţi. Liberalii tac ca găinile plouate. Cocoşul vorbeşte şi pentru ei. Avem la Sibiu o fermă a animalelor politice. O adunătură în ograda sibiană cu specimene care mai de care mai aparte.

Zilele acestea şi-au făcut intrarea în circul politic-administrativ noi exemplare: bursucul, vulpea şi cucuveaua. Toate trei vor guverna judeţul pentru marele Boc-poc. Dacă tot am intrat pe tărâmul alegoriei nu trebuie decât să vă spun că vulpea a ajuns pe funcţie datorită nepotismului. Vulpoiul, mare şef de partid social-democrat şi-a numit mireasa pe o funcţie cheie. A mai pus şi cucuveau tot acolo lângă ea. Despre cucuvea ţineţi minte de pe vremea când Iliescu re-definea democraţia după manualele lui Lenin la Cotroceni. Bursucul, un urs neîmplinit, va fi abil secondat şi fentat de animalele viclene. Sper doar să nu-i cânte prohodul funcţiei prea repede.

Iată o scurtă secvenţă din lumea animalelor de la Sibiu. Din păcate marea masă de mămăruţe riscă să fie zdrobite de mai marile animale. Doar când se votează ele par să mai conteze….

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania