Gata ghetele?

Vineri seara toţi copiii, şi nu numai, îşi pregătesc ghetele pentru a aştepta cadoul de la Moş Nicolae. Părinţii le spun că doar copii care au fost cuminţi primesc dulciuri sau cadouri. Cei răi primesc o joardă. Nu sunt de acord cu ideea că unii copii nu sunt cuminţi. Sunt aşa cum îi cresc părinţii sau bunicii, după caz.

Joarda ce se cumpără pentru copiii răi este o mare prostie ce induce ideea de bătaie, pedeapsă. E drept că şi joarda părinţii în capitalism nu o mai pot rupe direct dintr-un tufiş ci trebuie să o cumpere de la colţ de stradă, fiind garnisită cu staniol şi poleială. Joarda a devenit ea însăşi un cadou. Cam amar, ce-i drept.

Şi pentru că perioada sărbătorilor de iarnă e una a poveştilor în special să vă spun şi eu una. Eram, acum mulţi ani în armată, într-o unitate în vârf de munte. 40 de oameni dormeam în aceeaşi încăpere. Regulamentul impunea să ne facem ghetele curate în fiecare seară şi să le aşezăm în baie. Seară de seară făceam acelaşi lucru. Apoi într-o dimineaţă când s-a dat trezirea la 6, ca de obicei şi toţi am dat năvală să ne recuperăm ghetele… supriză: fiecare pereche avea în ea o caramea şi o bomboană. Chiar şi pe la unitatea militară trecuse Moş Nicolae!

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania