Familia Klingeis isi face hidrocentrala

Klingeis e primarul din Avrig, membru FDGR. Asociatia Familiala Klingeis din Avrig supune dezbaterii publice studiul de impact asupra mediului pentru o micro-hidrocentrala ce vor sa o construiasca din fonduri proprii la Balea Cascada. Oare e nevoie de asa ceva acolo?

Familia Klingeis isi face hidrocentrala
sei_hidroenerg_klingeis_balea

Cum stiti imperiul Klingeis ocupa zona Avrig – Balea. Acum Arnold a ajuns si primar la Avrig. Afacerile deci merg si mai bine….

Documentatia pentru micro-hidrocentrala de la balea Casacada o puteti descarca de aici. Firma care a pregatit documentatia, Ecoanalitic Srl din Sibiu a liberalului Gabriel Buian, este aeeasi care a facut si studiul de mediu pentru cartierul lui Carabulea din Padurea Dumbrava.

Căutări:

18
Lasă un răspuns

17 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
newest oldest most voted
alex

nemernicul asta de arnold,isi face cap pe bani avrigului

Gabi Buian, probabil ca vei citi undeva cindva aceste rinduri:
Mi-e rusine de tine. Dumnezeu sa te ierte!

miki maus

Ce ati vrea domnilor , sa traim ca in epoca piatra? Daca nu exista energia asta , stateam in intuneric , si nici dvs nu aveati ocazia sa faceti aceste comentarii, iar daca doreati alta metoda de a produce energie , va rog sa mergeti in localitatile unde exista termocentrale in functiune, v-ar conveni mai mult energia hidro .Probabil daca era un vant mai favorabil, se gaseau cate unii care erau impotriva construirii unor centrale eoliene. Respectivul studiu este facut intr-un mod cat se poate de profesionist, si a luat in considerare toate aspectele pozitive si negative asupra mediului. daca… Read more »

adrian

Are cineva idee cam cat costa constructia unei asemenea hidrocentralei?

Multumesc

Hihihi, Hai să-l anunţ pe Gabi Buian că nu vă convine că omu’ mai câştigă o pâine cinstită. Deşi nu pricep ce vă necăjeşte în halul ăla? Mă rog, poate vreţi ca totul să rămână în starea în care este… până în vecii vecilor. Eh, nici asta nu se poate! Că doar dacă am lua-o pe bune, atunci am ajunge să nu ajungă picior de turist prin nici-o arie protejată. Sper că nu aveţi impresia că este foarte greu de fundamentat faptul că turismul este dăunător parcurilor naţionale (Retezat, Rodna, Ceahlau etc.) sau parcurilor naturale (Bucegi, Lunca Mureşului etc.). Acum,… Read more »

Pai, nu sunt tampit sa dau sfaturi pe site-uri…
Hai, că informări mai dăm pe liste cu circuit închis, dar dacă este vorba de ceva detalii sau aspecte concrete… atunci aia cam costă şi doar în bază de contract.
Restul este caterincă.

P.S. Nici aici nu aveţi emoticoane?

Gabi Buian

dap…
Nimic nou pe frontul “dezbaterilor publice” – aaa… si nici pe google … unde mai apar pagini “noi” de la alegeri din 1907 🙂
Bune “surse” de informare 🙂
Cat despre proiectul in cauza … procedura legala ofera un cadru de manifestare chiar si pentru cei cu argumentatie mai fragila.
Fiecaruia cu respectul cuvenit,
Gabi Buian
ps: R, gaseste altceva te rog … stii bine ca sunt ateu

Gabi Buian

… legea nu zice sa publice evaluatorul nimic de altfel ci initiatorul proiectului. Se vede ca efortul nostru ca firma de a contribui la transparenta in astfel de situatii este gresit interpretat. Incep sa regret ca am pus la dispozitie resursele proprii pt asa ceva…. Intrebare fara rautate: ati incercat sa consultati site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu? aici de exemplu o sa aveti revelatie fata de indeplinirea conditiilor legale: https://www.apmsibiu.ro/index.php?pagina=93 sau aici: https://www.apmsibiu.ro/doc/Raport%20la%20studiul%20EIM_AH_Balea_Sibiu_%20Klingeis.pdf comentariile/pozitiile etc. se depun la sediul APM ca de fapt asa zice legea … aaaa… ca nu e complet … asta discutati cu cei care aloca… Read more »

Gabi Buian

ps:
Quizz:
https://www.mediafire.com/?je0ywmmtzmm
Daca tot veni vorba de legi … gasesc foarte interesant cum nu mai tin minte sa fi publicat noi in respectiva locatie asa ceva ….
Imi exprim sincer speranta ca beneficiarul studiului a facut acest gest altfel nu gasesc nici o explicatie legala verticala ….
in fine

Gabi Buian

ok…
Imi parea un pic mai complicata legislatia legata de drepturile de autor dar inclin sa cred ca aveti mai multa experienta decati mine si pe moment … merg pe mana dv.
Fireste ca nu e nimnic secret acolo insa pe logica aceasta cred ca nici o fotocopie dupa ceva roman nu ar fi secret si s-ar putea prelua pe orice site.
E totusi o chestie colaterala fara insemnatate pentru tema dezbatuta …. asa ca cu voia dv. o lasam cum a cazut acum.

dan

cineva intreba daca vrem ca ariile protejate sa ramana asa cum sunt sa nu fie dezvoltate……DA! macar in ce a ramas din ariile protejate sa nu ne bagam coada…. poate ar fi bine sa constientizam ce ne-a mai ramas ce avem noi si altii nu mai au. ne-am batut joc de orasele pe care le-am avut ( si am continua sa ne batem joc daca nu ar fi dat criza!) zonele rurale le uratzim cu viloace hidoase (pensiuni cochete cu balustrii si manele). daca dezvoltare inseamna balustrii, mertzane in tot locul, zone de patrimoniu alterate si……. sursele de energie dispuse… Read more »

Florin

Daca se face lac de acumulare acolo, traseul de schi pe unde se face (deviaza), la asta se refera studiul?
Cat se pierde daca se doreste o dezvoltare a domeniului schiabil, care mi se pare o investitie mult mai normala acolo. Mi se pare curios ca acest domn Buian era foarte deranjat de descrierea unor trase montane pe carpati.org ,iar unele studii de impact ale dumnealui sunt cel putin dubioase.
Cat despre oamenii care isi ascund fata pe siturile pe care isi posteaza poza si comentariile si se lauda ca sunt atei “numai de bine”.