Atentie ecologisti sibieni

Am aflat azi despre organizarea a doua dezbateri publice de maxima importanta. Ilie Carabulea organizeaza dezbatere publica privind cartierul din Padurea Dumbrava (zona Sitex) la sediul Sitex (adica in Padure) JOI, 26.02.2009 ora 16:00. Familia Klingeis face dezbatere publica pentru proiectul micro-hidrocentralei de la Balea la sediul Primariei Cartisoara in 03.03.2009, ora 16:00. Anuntati toti cunoscutii sa vina la intalniri! Eu promit sa fiu la cea de la SITEX!!

Sursa informatiei: Gabriel Buian (de la firma care a realizat studiile de mediu pentru aceste doua proiecte) intr-un comentariu postat in Mazemania

UPDATE de la Tudor: Comentariile şi sugestiile publicului interesat se primesc în scris la sediul ARPM Sibiu şi pe adresa de e-mail office@arpm7c.ro până la data de 26 februarie 2009.

9
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted

informatia e reala 🙂 dezbaterea publica la sitex e programata de vreo luna.
am anuntat ieri si eu …

fcb

unde?

Gabi Buian

Incercati aici:
https://www.arpm7c.ro/S.C.-Paltinis-Leasing-S.A.—dezbatere-publica-90_595
Credeam ca cunoasteti in detaliu procedurile prevazute de protectia mediului in situatia unor planuri de urbanism, data fiind implicarea activa de care dati dovada …
Competenta este de nivelk regional pt asemenea planuri.

Gabi Buian

Intreaga procedura de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe se regaseste in HG 1076/2004. Acolo se specifica printre altele si modalitatea de popularizare precum si formatul anunturilor etc. exemplu: —————– Art. 21 (1)Titularul planului sau programului anunţă în mass-media, inclusiv prin afişare pe propria pagină de Internet, disponibilizarea proiectului de plan sau de program, finalizarea raportului de mediu, locul şi orarul consultării acestora şi faptul că publicul poate face comentarii şi propuneri scrise, conform art. 30 alin. (2). (2)Publicul interesat îşi poate exprima opinia asupra proiectului de plan sau de program propus şi asupra raportului de mediu… Read more »

neveragain

sfatul meu este sa cititi atent HG 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe. Organizarea si mediatizarea corespunzatoare a dezbaterii publice este obligatia titularului de plan. Aceasta dezbatere publica este organizata pentru public (evident), cu participarea autoritatilor interesate de plan (cele care au fost implicate in procedura inca de la inceput si de la care titularul a obtinut fie avize, avize de principiu, puncte de vedere etc) si bineinteles cu participarea titularului de plan (arhitect, evaluator de mediu, reprezentantul titularului etc). Mergeti la dezbaterea publica din 26 februarie, spune-ti-va parerea, daca aveti nelamuriri… Read more »