Fabrica de acid sulfuric

Astazi am dat peste un anunt pe site-ul Agentiei de Mediu Sibiu. Anuntul publicat in 5 august 2008 suna asa:

“AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI SIBIU anunta publicul interesat asupra depunerii documentatiei tehnice in vederea obtinerii acordului de mediu pentru investitia FABRICA DE ACID SULFURIC situata in Copsa Mica str. Fabricilor nr. 1, de catre SC SOMETRA S.A.
Informatii privind potentialul impact asupra mediului al proiectului propus pot fi obtinute de la sediul APM Sibiu str. Hipodromului 2A tel 0269422653 , iar eventuale contestatii intemeiate pot fi adresate la aceeasi adresa in zilele de luni-vineri orele 9,00-14,00 pana la data 18.08.2008 “

Altfel zis s-a terminat perioada cand puteam sa aflam informatii. Oricum am inteles deja ca legea e asa facuta in Romania incat chiar daca protestezi sau sugerezi o modificare autoritatile si investitorii nu te iau in seama. Asa e facuta legea.

Dupa ce credeam ca au mai scapat macar partial de poluare cei din Copsa Mica, iata ca grecii de la Sometra le fac o noua surpriza: o fabrica de acid sulfuric.

Sunt curios de ce toti acesti “mari” investitori nu fac toate fabricile poluante si nu defriseaza la ei in tara si vin aici? Mai ales ca nici noi nu mai avem muncitori si oricum ii aduc din China, India si alte tari. De ce nu fac fabricile poluante la Viena, Berlin, Atena, Roma etc?

Iar in ce-i priveste pe cei de la Agentia de Mediu Sibiu de ce fac aceste anunturi pe ascuns? De ce nu dau imediat comunicate de presa la toate institutiile media locale pentru a informa lumea? Cati se uita zilnic pe site-ul Agentiei de Mediu Sibiu pentru aceste anunturi? Cateodata mai apar si la mica publicitate in unele ziare, ascunse intre morti si vanzari auto. Vi se pare normal?

Căutări:

5
Lasă un răspuns

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Anonymous

cand habar nu ai, e mai bine sa taci sau, mai bine, sa intrebi. n-am nicio treaba cu sometra, polueaza monstruos, dar fabrica de acid sulfuric face parte din planul impus de UE pentru reducerea poluarii. Acea fabrica va reduce din emisiile actuale ale combinatului nociv. si fabrica aia trebuia terminata de ceva ani, numai ca grecii au tras cat au putut sa nu bage prea repede milioanele de euro necesare. asa, ca, nenea blaga, o bulina neagra la acest articol. bafta!

dan

Calin Blaga

Domnule DAN imi pare bine ca citit acest blog. Probabil stiti asa multe pentru ca lucrati la Agentia de mediu. Oricum postarea mea nu face decat sa informeze lumea. Ma mir, ca si in postare, ca presa nu a fost informata si prezentate informatiile oamenilor pe larg din timp. Bune – rele sa le stim si noi! Secretomania activitatii de la mediu nu e benefica pentru nimeni!

Anonymous

Gresit, domnule Blaga. Lucrez la o primarie din judet, nu cea din Copsa Mica, si am aflat despre ce ziceti dumneavoastra citind ziarele.

Dan

Calin Blaga

Domnule Dan imi pare bine ca va implicati. Si eu stiu foarte multe despre problemele de mediu (dar nu totul!). Stiu ca fabrica de acid sulfuric a fost un compromis in negocierea capitolului 14 la aderare pentru a lasa Sometra sa continue cand trebuia inchisa demult! Stiu ca au termen pana in 2012 sa respecte toate prevederile. Chesstiunea care o ridicam eu era lipsa de transparenta in informarea publicului. Oricum sunt multi experti care spun ca nici fabrica nu e o solutie ci solutia e inchiderea SOMETRA cu totul definitiv! Asa incepem sa oprim poluarea si apoi sa redam zona… Read more »

Anonymous