Fabrica de acid sulfuric

Astazi am dat peste un anunt pe site-ul Agentiei de Mediu Sibiu. Anuntul publicat in 5 august 2008 suna asa:

„AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI SIBIU anunta publicul interesat asupra depunerii documentatiei tehnice in vederea obtinerii acordului de mediu pentru investitia FABRICA DE ACID SULFURIC situata in Copsa Mica str. Fabricilor nr. 1, de catre SC SOMETRA S.A.
Informatii privind potentialul impact asupra mediului al proiectului propus pot fi obtinute de la sediul APM Sibiu str. Hipodromului 2A tel 0269422653 , iar eventuale contestatii intemeiate pot fi adresate la aceeasi adresa in zilele de luni-vineri orele 9,00-14,00 pana la data 18.08.2008 „

Altfel zis s-a terminat perioada cand puteam sa aflam informatii. Oricum am inteles deja ca legea e asa facuta in Romania incat chiar daca protestezi sau sugerezi o modificare autoritatile si investitorii nu te iau in seama. Asa e facuta legea.

Dupa ce credeam ca au mai scapat macar partial de poluare cei din Copsa Mica, iata ca grecii de la Sometra le fac o noua surpriza: o fabrica de acid sulfuric.

Sunt curios de ce toti acesti „mari” investitori nu fac toate fabricile poluante si nu defriseaza la ei in tara si vin aici? Mai ales ca nici noi nu mai avem muncitori si oricum ii aduc din China, India si alte tari. De ce nu fac fabricile poluante la Viena, Berlin, Atena, Roma etc?

Iar in ce-i priveste pe cei de la Agentia de Mediu Sibiu de ce fac aceste anunturi pe ascuns? De ce nu dau imediat comunicate de presa la toate institutiile media locale pentru a informa lumea? Cati se uita zilnic pe site-ul Agentiei de Mediu Sibiu pentru aceste anunturi? Cateodata mai apar si la mica publicitate in unele ziare, ascunse intre morti si vanzari auto. Vi se pare normal?

Căutări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *