Dinastia Curcean de Agnita

Ştiu că am spus că nu voi mai scrie subiecte din astea pe blog. Că mi-e scârbă de ei. Dar astăzi la redacţie primesc un telefon. Persoana îmi spune: “Sunt comisar Curcean Ion Aurel de la Poliţia Agnita” şi începe să mă întrebe de un colaborator de la ziar Daniel Supţirel. Apoi dă cu acuzaţii că al meu coleg a cerut informaţii pe Legea 544 de la Primăria Alţâna şi cum îşi permite. Şi alte acuze la adresa colegului jurnalist. La final eu îl întreb ce legătură este între el, comisarul şi primarul Agnitei. El spune “E fratele meu”. Aşa deci. Păi bine măi “boierilor” de Agnita, care credeţi că aţi prins oraşul şi zona în mrejele voastre… Cum vă permiteţi să faceţi aşa ceva?! Orice cetăţean poate cere informaţii pe legea 544 de la o instituţie publică. Ce informaţii ceruse colegul meu? Hotărârile de Consiliul Local Alţâna, contracte etc.

Informaţii publice – toate ar fi trebuit conform legii să fie deja pe un site public sau măcar afişate la Primărie. Dar na, la comune este ca pe tarlaua boierilor… Cât tupeu de poliţai trebuie să ai să faci asta? Oare şefii de la IPJ Sibiu ştiu asta? Ştiu cum domnul adjunct de comandant face presiuni indirecte la ziarişti? Acum m-aţi stârnit. Să mai spunem şi de şeful Poliţiei Agnita care ştie toată urbea că are o reţea de magazine în localitate şi se opune prin orice mijloace construirii supermarketului MiniMax. poate asta ar trebui să investigheze Poliţia Agnita… Dar cine să o facă investigaţii? Dacă în România ar fi democraţie astfel de cazuri ar fi investigate de Poliţie şi aspru pedepsite… Dar boierii rurali şi mici urbani încă ţin ţara asta în frâu. Nesimţire. Parcă suntem iar în Evul mediu, nu în Uniunea Europeană. Jenant!

Căutări:

10
Lasă un răspuns

5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
Bogdan

Ceruse Hotararile CL Altana la Agnita sau e greseala de scriere?

Bogdan

“…dă cu acuzaţii că al meu coleg a cerut informaţii pe Legea 544 de la Primăria Agnita şi cum îşi permite… Ce informaţii ceruse colegul meu? Hotărârile de Consiliul Local Alţâna, contracte etc.” Comisarul a spus ca se cerusera informatii de la Agnita cand de fapt se cerusera de la Altana, sau cum?
Cat despre reactia “boierilor”, clar ca nu ii inteleg si sunt de acord ca iti aperi colegul. Nu inteleg nici de ce “primarele” din Altana a apelat la Politie?

Bogdan

Interesant cum se succed lucrurile. Materialul acesta apare la doar cateva zile dupa ce semnai in Sibiu 100% editorialul “Politia e cu noi!”

Ioana

Tu esti chiar prost sau te faci? Crezi ca daca abati atentia, nu se stie ca Daniel Subtirel aduna bani cand era la Agnita, in numele unor cauze nobile si-i baga in buzunar? In urma “bunelor practici” cu primariile sau alti oameni la intamplare, s-a ales cu un dosar penal. Tu acuzi cum iti vine la socoteala, politia, primarii institutiile, numa pe colegul tau nu. Crezi ca improscand in stanga si in dreapta se sperie procuratura, politia si cine mai vrei tu ca sa scape de ziua de 7 aprilie? Ia intreaba-l ce program are in 7 aprilie la ora… Read more »

neamic

:)) ma, blaga, ma, da tu pe cine naiba ai amic in presa, ma? ca in afara de doua trei lesinate adunate intr-o liga nu stiu pe multi sa stea, macar, de vorba cu tine. cat priveste articolul de mai sus, ai si tu dreptul la o parere. din pacate