Soţul Laurei Sericenco (fostă Retzler) acuză!

Mai ţineţi minte cazul morţii suspecte a doctoriţei Laura Sericenco (fostă Retzler)? Aveţi detalii aici şi aici. Idee este că în iulie 2008 doctoriţa a fost găsită moartă undeva în pădure în zona Râu Sadului. Descoperirea cadavrului s-a făcut târziu şi Poliţia a concluzionat că a fost vorba de sinucidere, pentru că a găsit tuburi de medicamente lângă ea, plus lame cu care era tăiată la mâini şi o lumânare. Atunci am opinat aici pe blog că nu pare a fi sinucidere. Femeia abia se căsătorise… Am corespondat cu soţul Laurei, care nu este convins, ca şi mine, că ar fi vorba de sinucidere. El mi-a trimis o scrisoare pe care o redau mai jos, în care aduce dovezi că nu a fost sinucidere şi chiar, indirect, acuză unchiul Laurei de implicare în moartea acesteia. Evident că relaţia Laurei cu unchiul ei este un pic cam ciudată pentru vârsta ei, dar rămâne de văzut cum vor evolua dezvăluirile din acest caz. Aştept să văd ce spune şi unchiul şi alţi cunoscuţi ai Laurei.

Pentru inceput sa luam locul in care a fost gasita: nu este acelasi cu locul care i-era asa de drag (locul de care vorbesc eu este locul in care am hotarat sa fim sot si sotie, locul in care venea sa se reculeaga..)! Daca era asa de hotarata sa se sinucida, nu mai putea rabda inca cativa km, pentru a se sinucide acolo??? -nu prea pare veridic,nu? -sau poate cine a condus masina nu stia cu exactitate unde …?
alta dilema..: pastile de inima, ca acelea ale unchiului? luate in exces duc la moarte sigura..! de ce sa-ti mai tai venele??? si de ce nu era destul sange? restul unde este??
sa trecem la alta „ciudatenie”..: atunci cand a decis sa imi devina sotie, mi-a spus: „eu nu divortez,nu avortez si nu ma sinucid!” -atunci am luat-o drept o declaratie de credinta, ceva care sa ma faca sa plec in voiaj cu inima usoara. acum are cu totul alt sens!
– ea nu mai lua pastile de nici un fel,se lasase de fumat, voia sa devina mama..! de ce toate astea daca urmeaza sa te sinucizi? situatia financiara urma sa devina mult mai lejera,deci.. unde e stresul cauzat de asemenea probleme?
sa trecem la alt aspect..: Laura avea asigurare de viata si beneficiarul era unchiul..! deci, cine avea de castigat din moartea laurei? acelasi „unchi iubitor”, avea obiceiul stresant de a o suna in fiecare seara, sa stie cand vine sau cat intarzie.. chiar si cand eram impreuna, facea la fel..! de ce nu a sunat-o cand a disparut? de ce a trebuit ca cei de la serviciul Laurei sa o dea disparuta si nu unchiul? explicatia lui e cel putin bizara..: „credea ca a plecat la mine..”! cu masina,in marea rosie..??? sa fim seriosi..! cand am ajuns la sibiu pentru a-mi anmormanta sotia, am constatat ca domnia sa unchiul, era ocupat cu vanzarea casei, care de fapt nici nu-i apartinea Laurei in totalitate, fiind obiectul unui litigiu cu fratii ei vitregi-si laura era inca la morga! lucrurile Laurei erau disparute..! la doua zile ,au disparut toate actele din casa! s-a folosit de mama sa, pe care o respectam enorm, ca sa ma faca sa plec din casa..!
Laptopul Laurei, care era la reparat, nu l-a interesat pana cand a auzit de la mine ca Laura îsi tinea un jurnal intim pe el..! era un neadevar, dar l-am spus pentru a verifica implicarea unchiului in moartea laurei..! credeti ca a spus politiei aceasta ??? va inselati..! s-a facut luntre si punte si a pus mana pe acesta..! de ce atata efort?? din telefonul Laurei am mai gasit doar cardul de memorie, si ala rupt..! intrebat fiind unde este telefonul, unchiul a negat ca ar sti ceva..! deci,am fost facut sa orbecai fara a sti care era situatia ramasa in urma mortii laurei..! am fost obligat sa cer un duplicat dupa certificatul de deces, ca si pe ala il luase „cineva”!
tuturor le-a spus ca sunt un golan care vrea doar avere..! care avere??? datoriile din banca, facute ca sa il opereze pe d-lui de inima? poate gasi cineva o alta logica in treaba asta?
alta intrebare: de ce s-a „sinucis” cand deabea se maritase, si unde mai pui ca era si fericita? foarte bizar momentul..! nu cumva tocmai pentru ca era casatorita acum, cineva avea de pierdut???
Imi cer scuze pentru stilul dezlanat al scrisorii, dar nici acum, dupa atata timp, nu pot sa vorbesc de asta fara sa simt aceeasi durere atroce, si acelasi gol imens in suflet! posibil sa mai fie cateva amanunte de care acum sa nu-mi fi adus aminte.. dar daca va fi nevoie, voi reveni!

Sericenco Hadrian

Sericenco Hadrian a mai adăugat la câteva zile:

Ca sa explic de ce sotia mea a facut atatea sacrificii pentru unchiul ei… Laura isi venera bunica, asa ca s-a simtit datoare sa aiba grija de ultimul copil al acesteia..! Credea in bunatatea oamenilor si nu era capabila sa gandeasca ceva rau despre cineva..! Credea ca oricine merita inca o sansa.., si de dragul bunicii, si-a luat o „cruce” foarte grea! Merita admiratia mea pentru asta, pe langa iubirea mea…!
S-a vehiculat la un moment dat ca Laura ar fi avut probleme psihice..! Nu voi pomeni numele celui care a incercat sa raspandeasca ideea, desi il stiu, as prefera sa il gaseasca si altii, care ca si mine, nu cred in „sinuciderea” Laurei! Tot ce sper e ca se vor gasi oameni care isi vor aminti.., si astfel golurile se vor umple, iar imaginea va fi completa..! As vrea ca dl. unchi, sa isi aminteasca ce mi-a spus cand am avut acea discutie inainte ca eu sa plec din casa Laurei..! Oamenii, la nervi spun cuvinte care altfel ar trebui sa nu fie rostite…! Sunt sigur ca stie la ce ma refer! De asta trebuia sa fiu indepartat..! Si am fost izolat..!

Foto: Tribuna