Despre spamul facut prost

Despre spamul facut prost

In urma cu mai bine de 10 ani cand mi-am deschis firma am asociat-o cu un domeniu web si o adresa de email “oficiala” la care sa fiu contactat, insa dupa ce am inchis firma domeniul a fost redirectionat, iar mailul a ramas activ printr-un catch-all ce teoretic colecteaza toate emailurile trimise pe adresa respectiva.

Cum in perioada in care am utilizat emailul respectiv l-am dat pe la diverse institutii, am inceput sa ma trezesc cu o sumedenie de emailuri de spam pe adresa respectiva fara ca acestea sa aiba in definitiv o minima legatura cu activitatea firmei.

In tot acest timp am primit o sumedenie de emailuri de spam de pe la diversi “profesionisti” care zic ca fac afiliere si care ma agasau cu smenuri de doi lei doar ca sa-si plaseze vreun cookie. Insa niciunul nu s-a comparat cu cel pe care  l-am primit de la niste polonezi care au cumparat ceva lista de emailuri de firme romanesti (si nu numai) ca sa faca cu ajutorul ei ceva “internet marketing”:

Despre spamul facut prost

Despre spamul facut prost

Am sa sar peste faptul ca se pare ca au tradus cu Google translate mesajul respectiv si am sa ma opresc la faptul ca o firma infiintata in 2004, care se lauda ca activeaza pe sectorul B2B are nevoie de spam ca sa-si promoveze “marfa” in 2017.

Faptul ca nu s-au sinchisit sa verifice daca firma la care trimit spamul mai are activitate si faptul ca nu s-au obosit nici macar sa-si traduca siteul si in limba romana nu mai au nicio importanta de altfel.