Cola in cafea… sau despre sare si piper in viata

Intr-o zi la birou colega mea servea o cafea tare de dimineata peste care a adugat cola. Asa, sa-i mai dea tarie. Ma gandeam cata nevoie avem in viata de energizante fie ele din bauturi sau din actiunile noastre.

Avem o viata searbada uneori. Intram fara sa vrem in monotonie la servici, in relatii, familie. Daca ne dam seama de asta, simtim nevoia sa ne saram si piperam viata cu evenimente care sa ne provoace fie intelectual, emotional sau instictual.

Vrem sa iesim din monotonie. Unii apeleaza la o dezbatere intelectuala pe o anumita tema. Altii se angreneaza in actiuni comunitare. Asta ca sa isi stimuleze intelectul. Sunt multe metode ce pot fi folosite pentru stimularea intelectului.

O stimulare mai provocatoare e cea emotionala. Cand facem jocuri erotice sau cand ranim inadins persoana iubita pentru a vedea daca ne iubeste. E un sado-masochism sentimental la unii care ajuta in relatie. La altii da rateu. Cautam stimulii emotionali in vise erotice sau romantice. Cautam in vieti virtuale pe internet unde ne dedublam intr-un alt personaj. Ne transformam emotional temporar pentru a da sare si piper relatiei de zi cu zi sau doar pentru a cauta ceva nou, provocator.

Stimularea instinctelor tine de fizic si nu numai. E o stimulare aparent puerila dar cu efecte pe toate planurile. Cand ne dam drumul tuturor sentimentelor altfel ascunse pentru a sari cu coarda de pe un pod sau din avion cu parasuta. Cand mergem pe munte sau ne ratacim intentionat intr-un cartier sau oras strain. Vrem provocarea. vrem stimulul. vrem sarea si piperul vietii.

Apoi revenim la noi insine. Treptat reintram in viata monotona. Stabilitatea ne face bine – o perioada. Apoi cautam un nou stimul. De la cafeau de dimineata, la aventura din vis sau la saltul in necunoscut.